Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
hidrazin - майстор
От снимките във втория пост е вярна само тази със смукателите.
Другото не е правилния избор. Ако ще е маркуч трябва да е нещо такова.

Изображение

Този не се сплесква и не се пречупва на завоите. И да, наистина не обърнах внимнание какъв маркуч е купил.
Блял съм някъде. :sad: Този не става за смукателна част. За напор е.
Пък ако не е маркуч решението е поцинкована тръба. В никакъв случай полиетилен и бързи връзки.
:partyman:
LazarGanev - "Велик майстор"
hidrazin написа:
Пък ако не е маркуч решението е поцинкована тръба.
В кой век живеем :wink: ? Най-добре си е ППР - леко, евтино, надеждно!
riki888 - специалист
montoya написа:
Смукатели се продават месингови
Изображение
Ето такъв е клапанът долу в кладенеца. Бялото до мрежата е пластмасово и е завито на резба към месинговата част като видях че по резбата на пластмасовата част има следи от лепило.
Развих пластмасовата част с мрежичката от месинговата, намазах със Поксипол и я завих отново. Сега държи без проблем.
hidrazin - майстор
Е да де. По спомен тази пластмасовата част държи само мрежичката. Или бъркам? Щото беше писал, че като си го надул
не задържал вода. какво точно му се беше прецакало та да не задържа?
riki888 - специалист
Ами пластмасовата част с мрежичката я отвих от месинговата на ръка. Като я развих по резбата на пластмасовата част видях че има следи от лепило. При монтажа явно са сложили лепило по каналчетата на резбата и са завили пластмасата в месинга. Като съм подал налягане от водопровода тази резба се е разхлабила. Обаче не се е разрушила. От нея е изтичала водата и затова смукателния маркуч е изпускал водата и се е налагало обезвъздушаване.
LazarGanev - "Велик майстор"
Заблуждаваш се. Там няма нужда от уплътнение, махни мрежичката и ще се убедиш :wink:
hidrazin - майстор
И мен това ме учуди. Затова попитах. Тази пластмасовата част би трябвало само да държи мрежичката и не играе роля
при задържане на водата. И без нея би трябвало да работи. Само дето няма да имаш филтър.
riki888 - специалист
Сега вече не мога да махна мрежичката понеже здраво е залепена.
А пък теча си го обяснявам така - когато помпата работи водата се засмуква и резбата не изпитва усилие.
Обаче като спре помпата 7 метра воден стълб тежи надолу и тая резба трябва да издържи на теглото.
И ако резбата не държи здраво през нея се процежда вода от маркуча към кладенеца.
За мен е важно че в момена маркучът не губи вода и не се налага постоянно да го допълвам.

Тема "Как да си направя смукател за кладенец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: