Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
jekasus - майстор
Я го разглоби тоя сифон на части и ги снимай. Така на сляпо трудно да кажа къде е проблема.
VLADO66 - майстор
Според мен е комбинирано от ниска пропускателна способност на сифона и гофретата също пропускат по малко в сравнение с гладка тлъба.
bikerider_ - специалист
VLADO66 написа:
Според мен е комбинирано от ниска пропускателна способност на сифона и гофретата също пропускат по малко в сравнение с гладка тлъба.
Това, което въобще прелива в гофретата е несъизмеримо малко като количество съотнесено с това, което се излива отгоре и затова се запушва мивката и се пълни с вода. А и гофретата е много по-голям диаметър, събрана е в голяма част от дължината си и може да поеме много по-голям дебит от този, който мивката може да излее, ако тъпия боклук преди нея преливаше повече вода към канала, а не се пълнеше като затапен.
Ето снимки разглобен:
Изображение
Изображение
Изображение
Единствената разлика е в големината на отворите на решетката, но тя е толкова малка, че е пренебрежима. А и със същите по-малки отвори на решетката само с гофрирана тръба отдолу до вчера мивката ми не се завиряваше въобще.
Каналът си е ок, просто не се ползва мивката всеки ден на това място и засъхваше водата в U-гофретата, от което вътре замирисваше гадно на канал, затова реших да сложа сифон - уви, миризмата вече я няма, но друг проблем е наяве...

ПС: Вижда се къде съм скъсил външната тръба, която е излята заедно с горната половина на утайника, вижда се уплътнението между гофретата и тялото на сифона, то не пречи по никакъв начин, не може да пречи, вижда се, че тръбата на която виси утайника не е по-дълга от тази на горната чаша и не запушва дъното на утайника, дори да влезе в първата тръба до край, но и да виси на края и, резултатът е все един. И съм забравил да махна гайката, с която тръбата на сифона се пристяга към решетката (т.е. едната от двете на снимката е излишна и не я ползвам като го сглобя) - ползвам си старата оригинална гайка на мивката, понеже не съм сменил и старата решетка, и резбите им се оказаха несъвместими. Накрая ще оширя с бормашината леко дупките на решетката, но се съмнявам това да донесе какъвто и да е резултат, понеже не тя ми запушваше мивката преди вчера. Мивката ми всъщност не е била запушена преди тоя сифон. Тя и сега не е запушена, ако го няма това недоразумение.
hidrazin - майстор
Ами то е ясно. Ти си отрязал външната вертикална тръба. Сигурен ли си че вътрешната не опира в дъното на утайника? Другият възможен вариант е - погледни си втората снимка. Ако си натикал накрайника на гофрето докато опре във външната вертикална тръба пак ще си намалиш изпускателния отвор и дебита.
Ако не разбираш какво ти пиша си извикай читав водопроводчик. Аман от разбирачи. Търговеца му бил виновен за ...
И ти казахме - махни капачката на утайника и виж как тече. Толкова ли е трудно?
:partyman:
bikerider_ - специалист
Кое е ясно бе, пич? Кое е ясно?! Те още вчера "читавите търговци и водопроводчика" ми казаха да я отрежа и то знаеш ли колко и отнех? - 5 мм! И кво от тва, тва с нищо нито подобри, нито влоши нещата? Тя и преди това не опираше в дъното на утайника, поне на 1см от него беше, сега е 1.5, нито тя, нито другата, когато е максимално прибрана. Колко пъти да го повторя? Без дъно естествено, че няма да запушва, шото няма да се пълни и да прелива едвам едвам към гофретата.
И колко пъти да ти обяснявам, че за гофретата си има маркер в горната чаша, вижда се макар и зле на снимката и да искаш да я навреш по навътре от него не можеш!!! А и да можеше, да опреше във външната тръба, пак няма да запуши, но не може да влезе до нея, въобще във вътрешния обем на утайника!
Много добре разбирам кво ми говориш, а то е да повтаряш като магнетофон неща, дето ти отговорих, че грешиш. Не съм малоумен и дори в момента си патя от "водопроводчик", дето така ми е завил водомера, че под пломбата изби теч 1г. по-късно и трябваше да я късам и заради това сега водомерът ми е на тест за изправност... Ако аз си го бях монтирал сам едва ли щеше да тече. И водопроводчик да викам, ако е като оня в магазина - тъпия боклук преля пред него и тоя ми вика, че нямало проблем, да съм го увисел на края на тръбата, възможно най-ниско положение... И още истории с водопроводчици да ви разправям ли? 1 украинец, сайтът му стоеше най-отгоре на гугъл, дойде да оправя PVC улук на блока, протекъл в шахтата на щранговете, така го оправи, че след 1 седмица го виках за рекламация... Иначе взе 150лв. за 2 часа работа. Ексик, от такива "професионалисти"!
hidrazin - майстор
bikerider_ написа:
...дойде да оправя PVC улук на блока, протекъл в шахтата на щранговете, така го оправи, че след 1 седмица го виках за рекламация... Ексик, от такива "професионалисти"!
Ами ти си този който си ги избира "професионалистите", да не бе да съм аз. Какво толкова да накараш вода да мине през един умрял сифон? Такива сифони работят под път и над път така че търси грешката в задсифонното устройство.
Относно PVC улуците - ами кой нормален човек си слага такива? Не украинец ами и великия вожд Ким Чен-ир да дойде от оня свят няма спасение. :)
И не се пали толкова - все пак е един смотан сифон и както казваш че не го ползваш редовно - тури му тапата и го забрави. :-D А какво стана с пробата с отвита капачка на утайника?
bikerider_ - специалист
Казах ти - с отвита капачка не се пълни, няма как да се пълни без нея. Колко пъти ще ме караш да ти отговарям на въпрос, чиито отговори седят в предните ми постове? Проблемът е, че прелива твърде малко в гофретата, а защо... щото е боклук! Няма друг вариант. Това чисто и просто е една чаша с преливник, която за съжаление не прелива със скоростта с която се пълни. А що? Няма обяснение.
Кой водопроводчик да избера?! Като явно няма читави. Да попадна съвсем случайно на 3-ма различни и и 3-та да дадат фира... ми явно квото и да избера, все е гнило... Имам ли избор? Щото всичките обявяват сходни цени и после си патим от "майсторството" им.
А и за сведения, тия водосточни тръби от ПВЦ не съм ги правил аз, а Техноекспортстрой навремето, преди 20г. Обърни се към тях със злобните подмятания. Пък такива се продават и до днес гледам...
Да те поканя ти да го монтираш така че да не завирява и да ти платя? Ама ако не успееш, ще признаеш, че е боклук и толкова си можеш, т.е. грешката е в теб!
И накрая, понеже някой ме упрекна, че не съм взел сифон за 300лв. - колко скъп трябва да е един сифон, за да работи като хората?! Вкъщи имам и по-евтини от тоя боклук, дето си работят безотказно от десетилетки. Съжалявам, че не си го взех метален, никелиран или медничък, ма е под шкафа... та реших, че няма да му се радвам така или иначе на красотата. :-D :prayer:
hidrazin - майстор
bikerider_ написа:
Да те поканя ти да го монтираш така че да не завирява и да ти платя? Ама ако не успееш, ще признаеш, че е боклук и толкова си можеш с него!
Глупости. Ами аз нямам нищо общо с ВиК и не се занимавам такива работи. А относно строителството преди 15-20 години че и по-малко - тогава се направиха най-големите боклуци. Като гледам фирмата - Техноекспортстрой, ти да не си софиянец? Търси си я ти. Аз нямам проблеми.
EDI - майстор
Вземи срежи тръбата още малко, около височината на резбата или малко по-долу, завий утайника и пробвай пак.Малко е разстоянието, като гледам, не е повече от сантиметър при завит утайник.
LazarGanev - "Велик майстор"
Мисля, че имаш проблем с канализацията - има ли тя отдушник? Това, че досега не се е показвал този проблем не означава, че го няма. Всъщност изсъхването на гофрата при предната конфигурация се дължи вероятно на липса на отдушник. Създаването на въздушна тапа сега - също.

Тема "Нов сифон - а коритото на мивката се завирява с вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: