• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 36
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Georgi345 - специалист
пон юни 24, 2024 1:04 pmivanovbg написа:
Еми то е същото принципно.
Добре ще си направя него значи.Дано да тръгне.Мисля да го направя със съд 45литра И Ви благодаря за съдействието!
ivanovbg - майстор
пон юни 24, 2024 5:45 pmGeorgi345 написа:
Добре ще си направя него значи.Дано да тръгне.Мисля да го направя със съд 45литра И Ви благодаря за съдействието!
Не се прави с мислене, а със сметки. Сметни колко вода има в смукателя и съда трябва да е желателно с поне двоен обем.
пон юни 24, 2024 6:42 pmivanovbg написа:
Не се прави с мислене, а със сметки. Сметни колко вода има в смукателя и съда трябва да е желателно с поне двоен обем.
Вместо "Мисля да го направя", ако напише "Смятам да го направя", по различно ли ще е?
"Мисли малко" не е мой израз. А чий ли е?
Georgi345 - специалист
пон юни 24, 2024 6:42 pmivanovbg написа:
Сметнал съм всичко 7литра водя събира. А относно съда имам 45 литрова бутилка и за това ще го направя с нея. Просто се чудих как да я направя по кой от двата начина (за които ви казах).
ivanovbg - майстор
Няма проблем, важното е съда да е метален и здрав че вакума може да го сплеска. Ако смукнеш с уста и почне да се свива няма да издържи. Човек с уста прави -0,2, -0,3 бара максимум. За да зассмучеш от 7метра трябва -0,7 бара минимум или 0,7кг/ кв.см. натиск, според мен си трябва стар бойлер, щот на площ 50х40см са 2000кв.см. и се оказва натиск от тон и 400кг. Гумите се помпат на около 2кг/кв см.
hidrazin - майстор
пон юни 24, 2024 8:27 pmivanovbg написа:
... За да зассмучеш от 7метра трябва -0,7 бара минимум или 0,7кг/ кв.см. ...
:) Правилно! Ама дано това го запомниш, щото скоро ще ти трябва... Че ще пада голям СМЯХ. :-D
Така или иначе де - неотменимо е. Аз вече почнах... :rock:
:partyman:
P.S. Сооори за оффтопа...
Georgi345 - специалист
Няма проблем, важното е съда да е метален и здрав че вакума може да го сплеска. Ако смукнеш с уста и почне да се свива няма да издържи. Човек с уста прави -0,2, -0,3 бара максимум. За да зассмучеш от 7метра трябва -0,7 бара минимум или 0,7кг/ кв.см. натиск, според мен си трябва стар бойлер, щот на площ 50х40см са 2000кв.см. и се оказва натиск от тон и 400кг. Гумите се помпат на около 2кг/кв см.
Бутилката която ще използвам е от газова уредба 45литра и няма да има никакви проблеми понеже е много здрава.
ivanovbg - майстор
пон юни 24, 2024 11:15 pmGeorgi345 написа:
Бутилката която ще използвам е от газова уредба 45литра и няма да има никакви проблеми понеже е много здрава.
:supz: :partyman:
Georgi345 - специалист
пон юни 24, 2024 11:22 amGeorgi345 написа:
нед юни 23, 2024 9:09 pmivanovbg написа:
Питай де.
В ето този форум viewtopic.php?t=66047
Гледах вариант с този съд за обезвъздушаване на сонда. Ще стане ли по начина във форума ?
Понеже искам да пробвам с този съд за да си обезвуздушавав сондата без ръчна помпа. И за това ви питам кой вариант да направя (според мен и с този който ви пратих във другия форум ще стане).
Здравейте направих го. Но има един проблем когато спра помпата взима въздух от изходната тръба на помпата и водата в съда се губи и трябва отново да се зарежда съда, а той не е малък (45литра е). Чудя се дали да сложа кран или възвратен клапан между входа на помпата и съда .
Djack - специалист
Тази бутилка, не е ли по-добре да е вертикална и входа, който идва от сондажа, да е в горната част, точно с таьи цел, да не се отече водата обратно?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 36

Тема "Помощ за преправяне на сондаж!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: