Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
fiveq - напреднал
Здравейте отново. :)
Значи, нащраках снимки доста (29) и направих и филмче (около 7 мин. ; да е подробно) :lol: Ето ви линк, а филмчето ей сега ще го бодна от You Tube-a и него. Благодаря предварително. 5q
ℹ️ https://picasaweb.google.com/1007112642 ... gLDg0cLWYA
kozl - майстор
Но 3 снимка се вижда, че циркулационната помпа за БГВ (топла вода за битови нужди) е изключена. Т.е. вие нямате циркулация на топлата вода и като има престой в консумацията водото в тръбите се охлажда и първият който пусне топла вода получава хладка, докото източи тръбите
Въпросът е защо е изключена :? Може да е повредена. Пробвай да завъртиш ключа там де пише "Помпа БГВ" по часовниковата стрелка в положение "Р" (ръчно). Тези помпи нормално работят много тихо и трудно се разбира работи ли или е спряла. Тръбата на помпата при спряла помпа би следвало да е значително по студена от най-близката до нея вертикална тръба. Ако помпата е изправна и след като я пуснеш до десетина минути тръбата над помпата требе да се сгрее. Ако работи ще има ефект. Би трябвало топлата вода да се появявя веднага след пускане, а не да се източват тръбите докато се появи топла вода. И ще нараснат сметките за топла вода.
Все пак вие сте малка сграда оти като гледам отчетния картон за виднимите отчети през последните месеци имате 10 - 18 м3 месечна консумация при средно 160 при нас.
montoya - майстор
Тя е писала в първото си мнение, 3 семейства в 4 етажна сграда, останалото са офиси
kozl - майстор
Да така е.
fiveq написа:
Сградата е на 4 етажа + партер и на етаж са по 2 апартамента + най-горе е всъщност мезонет. Тоест не е голяма. Живущите сме 3 семейства общо, останалите са офиси и нощем няма никой.
Всъщност апартаментите трябва да са към 7 или 5 ако офиси има и на 1 етаж :?
Писах го като сравнение.
nikolovvd - майстор
montoya написа:
... 3 семейства в 4 етажна сграда, останалото са офиси
И 18 кубика само. Аз от години не падам под 15 кубика на месец, а сме 3-4 членно семейство. :?
kozl - майстор
Да ама проблема не е в консумацията.
По вероятно в циркулацията :wink:
Двама полицаи отишли на градска баня. По културния казал на другия да мълчи, за да не се издава полицейския интелект.
И така:
Банятя функционира ли?
Да г-не функционира.
Водата циркулира ли?
Да г-не циркулира.
В такъв случай моля да ни продадете билети за две лица.
В това време мълчаливия се обадил.
Що така бе Иване ние само лицата ли шъ си мием :?
montoya - майстор
nikolovvd написа:
montoya написа:
И 18 кубика само. Аз от години не падам под 15 кубика на месец, а сме 3-4 членно семейство. :?
15 кубика на месец топла вода ли!? От три години съм в София и плащам около 60-70 кубика годишно подгряване на топла вода, жената балдъзата, дъщерята, синковецът и аз. Всички се къпят докато не скръцнат като измити паници. Сина още не мога да го накарам да разбере, че не е като бойлера в Берковица и водата там няма да свърши :-D
В случая както казва колегата kozl проблемът не е в количеството консумация. Съмнявам се и че е в рециркулацията обаче.
Не вярвам да са го измислили така, че да трябва всички в блока да си купуват батерии с автоматично регулиране на топлата вода.
Нещо просто ще да е, ама какво ли. Има го и в нашия вход в Надежда, но са 8 апартамента на вертикален щранг и сле полунощ е меко казано трудно да уцелиш водата за да се изкъпеш като хората
fiveq - напреднал
kozl написа:
Но 3 снимка се вижда, че циркулационната помпа за БГВ (топла вода за битови нужди) е изключена. Т.е. вие нямате циркулация на топлата вода и като има престой в консумацията водото в тръбите се охлажда и първият който пусне топла вода получава хладка, докото източи тръбите
Въпросът е защо е изключена :? Може да е повредена. Пробвай да завъртиш ключа там де пише "Помпа БГВ" по часовниковата стрелка в положение "Р" (ръчно). Тези помпи нормално работят много тихо и трудно се разбира работи ли или е спряла. Тръбата на помпата при спряла помпа би следвало да е значително по студена от най-близката до нея вертикална тръба. Ако помпата е изправна и след като я пуснеш до десетина минути тръбата над помпата требе да се сгрее. Ако работи ще има ефект. Би трябвало топлата вода да се появявя веднага след пускане, а не да се източват тръбите докато се появи топла вода. И ще нараснат сметките за топла вода.
Все пак вие сте малка сграда оти като гледам отчетния картон за виднимите отчети през последните месеци имате 10 - 18 м3 месечна консумация при средно 160 при нас.
Мноооого благодаря ! Да, видях къде е тази изключена циркулационна помпа. Защо, и аз не знам. Ако е скапана нещо тая помпа и аз я включа...ще стане ли нещо лошо/нередно/опасно ? :? И може ли тоя Йордан Сотиров да е чак такъв мунчо, да я е изключил и после да е забравил да я включи, и така от по-миналото лято (от над 2 г. сме така), възможно ли е да е такъв заплес тоя :? Не съм пипала тръбата (дали е топла или студена), но всъщност като никой не е пускал водата в сградата известно време и като я пусна да измия някакви чинии (примерно ; в по-късните часове) и си идва дори гореща вода известно време, но след това сякаш се изхабява като свършващ бойлер и идва хладка, почти студена без да съм пипала/въртяла крана на батерията. Тоест, идва си топла в началото , а не студена...сякаш е от бойлер, който е имал време да я затопли докато никой не е ползувал вода. :? Снощи намерих бележка долу на входа от "Термокомплект" (към тях сме ! не към Бруната :wink: ) , че ще правят нещо по абонатната почти цял ден (от 09:00 - 17:00 ч.) , нещо някаква подмяна и няма да имаме топла. Ха да видим какви ще ги вършат и дали след това пак ще го има този проблем от над 2 год. вече. И смятам да ги гепя долу тия като дойдат и да ги държа изкъсо докато не разрешат проблема...че иде зима и не може да се търпи това вече с тоя проблем [-X Сградата е на 5 ет., с по 2 апартамента на етаж, най-горе е мезонет огромен, долу до асансьора има един апартамент и отпред едно студио за красота, епилации, масаж и др. такива = 10 апартамента общо + студиото. Но собствениците сме на 3 различни етажа, общо 7 човека и другото са офиси с адвокати...затова сме с такъв малък разход на топла вода. Абонатната (доколкото видях надписите) е Alfa Laval & Siemens уредите за отчитане в апартаментите ни. Нямаме уреди за засичане по самите радиатори, всичко се гледа в тая обща кутия на Сименс , която ми се пада зад хладилника и не мога да го дръпна (че е огромен , тип Side by side) за да я снимам. Там вътре има някакво устройство електронно с цифри и него гледат като идват и за изравнителните сметки. Та така... Много благодаря за инфото. Нека видя кво ще стане след работата по абонатната, как ще е след това и ще ги питам що е изключена тая помпа. Но, ако е от това...и я включа, а не работи...би ли станало нещо "бууум" ? :?:
fiveq - напреднал
http://termocom-bg.com/апартаментни-топломери-siemens/
Нещо такова ни е топломера. Нямаме по радиаторите.

И това видях долу също като съобщение (сградата ни е 2007) , пишат още на бележката, че един ще струва 96,00 лв. ! :rolleyes:
http://termocom-bg.com/проверете-уредите-си/
fiveq - напреднал
montoya написа:
nikolovvd написа:
montoya написа:
15 кубика на месец топла вода ли!? От три години съм в София и плащам около 60-70 кубика годишно подгряване на топла вода, жената балдъзата, дъщерята, синковецът и аз. Всички се къпят докато не скръцнат като измити паници. Сина още не мога да го накарам да разбере, че не е като бойлера в Берковица и водата там няма да свърши :-D
В случая както казва колегата kozl проблемът не е в количеството консумация. Съмнявам се и че е в рециркулацията обаче.
Не вярвам да са го измислили така, че да трябва всички в блока да си купуват батерии с автоматично регулиране на топлата вода.
Нещо просто ще да е, ама какво ли. Има го и в нашия вход в Надежда, но са 8 апартамента на вертикален щранг и сле полунощ е меко казано трудно да уцелиш водата за да се изкъпеш като хората
7 постоянни човека сме в сградата, и 5 животиняка :lol: Ние сме с два котарака (напълно домашни, кастрирани), горе съседката и синът й са с една сетерка и един котарак, и на 4 ет. другата съседка с възрастната си майка и една млада женска котана. И за "добитъка" хабим вода...почистване на тоалетни, миене след тях, измиване на ваничката-тоалетна за пясъка... И те са членове-живущи в сградата :lol: Не се ограничаваме, но и не пълним басейни с олимпийски размери. Всички сме с керамични батерии "Видима- Идеал" и преди 2 години го нямахме тоя проблем; не е от батериите. А да видим кво ще направят тия от "Термокомплект" утре... :?

Тема "Проблем с абонатната - водата се мени (топла-студена)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: