Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
venci.ivanov22 - специалист
пет ное 19, 2021 5:29 pmшоп написа:
пет ное 19, 2021 5:06 pmvenci.ivanov22 написа:

Демек този уред предпазва от работа на сухо и със слагането на поплавък във външния резервоар съм готов?
Точно така.
+ две помпи, пресостат, РС фитинги и тръби.

Екстра схванах сега само да намеря кой да ги свърже
пет ное 19, 2021 5:52 pmkrasi92 написа:
Не знам помпата в сондата каква ще бъде но повечето никога не могат да останат да работят на сухо щото са така конструирани. Ако искаш табло да контролира и сондовата и хидрофорната помпа вило имат решения но са от 1500 лева и нагоре но за един битов абонат не си струва инвестицията. Има готова потопяема хидрофорна помпа за около 900-1000 лева.
За тия потопяема те почти нямат в тях защита от работа на сухо поне за тия където съм питал...
krasi92 - майстор
Нямат защото не им е нужно.
пет ное 19, 2021 6:41 pmkrasi92 написа:
Нямат защото не им е нужно.
E ako spurs hi vodata Nq li izgori
krasi92 - майстор
стегни се и пиши като хората
съб ное 20, 2021 5:53 amkrasi92 написа:
стегни се и пиши като хората
Днеска пуснах потопяема помпа 5 мин и свърши водата които ще правя на....
vancho20 - специалист
Здравейте, ще ползвам темата да не отварям нова.
Имам сондажна помпа полска Омнигена, която защитата на таблото и изключва по ток мисля . Фабрично помпата е 0.75 кв , защитата е до 5А макс. Вчера даваше товар 4.5А което е към 1.2 кв.
Вече година и половина работи, но от скоро започна да сработва защита.
Какво може да я товари така?
https://photos.app.goo.gl/2zjTYFDaSP3XqZgx6
https://photos.app.goo.gl/skBNuHsqd4f6Lm886
krasi92 - майстор
Механичен проблем с лагери или турбинката могат да я товарят. За да изключва защитата тока или е по голям от 5 ампера или защитата е дефектирала.
vancho20 - специалист
Имам и друга пак Омнигена по мощна и по стара с една година, тя също дава повече товар . 1.1 кв е, а с ампер клещи отива към 1,5 . С нея проблем нямам работи не изключва.
Не знам лагери ме съмнява за такъв период . Честно казано не знам колко са читави тези полски помпи но уж са по добре и държат някво качество. Не са и евтини , и двете бяха около 500лв
dragozow - майстор
Лагери, турбина или защитата, почни от последното, струва няколко лева и се сменя за 2 минути.

Тема "Монтаж на помпа за сондаж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: