Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
miroki - майстор
Докато в махлата се копаеха кладенците, като тръгнеше вода, събираха помпите от съседите да свалят нивото.
За сега и отгоре ще тегли вода, едно кладенче за смукателят издълбайте.
На единият съсед се наложи 3 помпи да пуснат, че изби силна вода.
Ако ще се купува помпа, нека е такава, каквато ще се ползва за после. Това 1200 л/ч. Ми се вижда слабо, но ако няма дебит ще стане. Аз за капковото сега, ползвам двойно повече.40л/м 2400л/ч.и то реално (замерено на изхода) За поливане в лехи помпата ни е 6000 л/ч.
шоп - майстор
съб май 14, 2022 4:01 pmgogyto написа:
Колеги, изкопаха ми кладенец ............................. водния стълб е някъде 10-15см.
Извинявай, но нямаш кладенец, а локва.

Слезни и го удълбочи, даже ботуши няма да са ти нужни. Ако не можеш ти, защото много си заминаха затрупани и задушени си викни спецове.
След това ще мислиш за помпа.

При 10 см ниво единствено помпата може да изгориш, защото няма да има охлаждане.
gogyto - специалист
Този майстор дето ми копа кладенеца каза външна на Райдер, че ще стане.
Ама кой модел сега пък да бъде?
Някой който тегли от 7м да помага....
miroki - майстор
То има ли помпа, която не може?
Поне всички така ги дават. Иначе, моят смукател е на 6 м. И да не може, ще я спуснеш, да виси на проволка.
gogyto - специалист
нед май 15, 2022 6:27 pmmiroki написа:
Поне всички така ги дават. Иначе, моят смукател е на 6 м. И да не може, ще я спуснеш, да виси на проволка.
Там е проблема , че на книга всички могат!
Ама късно го разбрах, след като се наших със 120лв....
Да не говорим , че първо питах коя ще ми свърши работа, и ето го резултата.
Дай ми модел на твоята помпа, поне да не е на сляпо следващата покупка поне....
kr1100 - майстор
нед май 15, 2022 11:01 amgogyto написа:
Изображение
Изображение
Изображение
eto gif
Влизай вътре и копай - няма нищо страшно. С пръстени си и няма опастност от затрупване.
С тия 10-15 см вода има да копаш доста докато ти се подмокрят мадурите :-D Има и рибарски гащеризони - с такъв с копал и 3 помпи. на ниво 70см вода, като спре едната помпа като маймуна по стълбата нагоре, че ми влиза вода през кръста. Копаенето беше с метална кофа - загребваш и вдигай / едър пясък/
miroki - майстор
нед май 15, 2022 6:58 pmgogyto написа:
Става дума за центробежна градинска помпа. Класическите. Едната само беше за проба една такава, за която писа Райдър за 50 лв 20 л/м. Тя мисля се води периферна. Става да си измиеш ръцете. Чисто нова и мина гаранцията в шкафа.
Другата ми е педролио 250 вата 25 м. Стълб и 40+ л/м. Другата ми е СРМ 100 100 л/м. Китайска. Преди това имах 30 г. Вида 1. Но са на 6 м. Маркуч за смукателят.
Отначало беше в шахта 2,80. На 9м. Кладенец. Но после се изкопа още и виси на въже +една тел за застраховка, че едната пролет висеше на маркуча.
gogyto - специалист
нед май 15, 2022 7:51 pmmiroki написа:
нед май 15, 2022 6:58 pmgogyto написа:
Става дума за центробежна градинска помпа. Класическите. Едната само беше за проба една такава, за която писа Райдър за 50 лв 20 л/м. Тя мисля се води периферна. Става да си измиеш ръцете. Чисто нова и мина гаранцията в шкафа.
Другата ми е педролио 250 вата 25 м. Стълб и 40+ л/м. Другата ми е СРМ 100 100 л/м. Китайска. Преди това имах 30 г. Вида 1. Но са на 6 м. Маркуч за смукателят.
Отначало беше в шахта 2,80. На 9м. Кладенец. Но после се изкопа още и виси на въже +една тел за застраховка, че едната пролет висеше на маркуча.
Дебит не търся, само да изпомпя тази мътилка, после ще е хидрофорна, както трябва.
нед май 15, 2022 7:28 pmkr1100 написа:

Влизай вътре и копай - няма нищо страшно. С пръстени си и няма опастност от затрупване.
С тия 10-15 см вода има да копаш доста докато ти се подмокрят мадурите :-D Има и рибарски гащеризони - с такъв с копал и 3 помпи. на ниво 70см вода, като спре едната помпа като маймуна по стълбата нагоре, че ми влиза вода през кръста. Копаенето беше с метална кофа - загребваш и вдигай / едър пясък/
Той, човека ще довърши копането. Трябваше да пусна пръстените, сега довършва един обект и се връща....после филц и така....
gogyto - специалист
Някой да ползва такава

Изображение

Тема "Помпа за кладенец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: