Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
chapara - майстор
Да си беше сложил дъска биде, там всипко се регулира, без и да ти се издуят бузите на лицето😉
brum - майстор
При мен 1/2 термосмесителни вентили на бойлера изкарваха по 2-3 години. 4 общо сменени. Все различни - от евтини китайски до такива по над 100лв от тук. И в Хасково е така (твърда вода), и в София (мека вода). После почва да не смесва добре - или топло, или студено. И се налага да го въртиш, че да му докараш приемлива температура на изхода. Такова бих сложил само ако е на удобно за подмяна място.
chapara - майстор
Спирам с коментара тук, само ако някой не ме изкуши, но надявам се да не може.
Успех.
brum - майстор
Автора, напомням - премери си налягането. Ще редуцираш нещо, ама не го знаеш колко е.
kozl - майстор
Е ако се верва на ТТ данни с това, което е харесал ще редуцира до 1 бар.
Ако налягането му е под 1 бар - да, нема смисъл.
FULL_BASS - помощник
пет май 23, 2025 2:51 pmMamaMy написа:
пет май 23, 2025 12:20 pmFULL_BASS написа:
Този моят няма ли да свърши работа, че е по-евтиничък, а пък и 2 ми трябват... :-D
Трябва ти само един. Преди него монтираш автоматичен термосмесител.

Има и по-евтини. Това е само пример.
Изображение
А това чудо къде да го монтирам? Аз съм отвел топла и студена тръба директно към хигиенния душ, който си има смесителна батерия :?
Ако да кажем преди хигиенния душ го монтирам на студената и топла тръба, то към хигиенния душ ще остане само 1 тръба - със смесена вода :roll:

Изображение
MamaMy - майстор
Това е вместо онзи смесител. След него слагаш регулатора на общата тръба и пускането става само от бутона на душа. Аз такива смесители съм наслагал на всичките си бойлери. Така към всичко отива готова нагласена вода. Реално пускам от батериите само топлата вода. Когато иска хладка вече си ползвам и студения кран, но почти за нищо не се налага допълнително смесване.

Тема "Проблем с хигиенен душ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: