Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
kozl - майстор
пон авг 25, 2025 11:23 amSanDRo написа:
Правя разлика, затова съм записал обема на ситемата в тръбите - там е под налягане, не говоря за вкопания резервоар.
Обема на системата практически не е РС, освен ако тръбите са еластични и действат като пружина (еластични маркучи). Трябва да се запознаеш с принципа на РС.
Единствено с допълнителен РС можеш да изгладиш флуктуациите в налягането.
Djack - специалист
Според мен, големия обем на тръбите го играе РС и пречи на вградения в помпата пресостат. Ако има чалъм, помпата трябва да се сложи максимално близо до основните консуматори, за да може да реагира по-бързо, щом няма как да се свие хистерезиса.
Как да стане, след като течностите не се свиват под налягане?!
Кое се разширява и свива в тръбите?!

Газовете я вършат тая работа и затова е измислен РС.
Изпитанията на съдинки неслучайно се правят с течност.

Как да работи гладко тая помпа, след като налягането в тръбите се срива рязко при отваряне на кран?
Може ли горката да тръгне с 200 за да няма спад в налягането?

В един голям РС след колко време ще падне налягането и плавно или рязко ще се случи това?
Зависи от обема, нали?!
LazarGanev - "Велик майстор"
Трифоне, големият РС няма как да спаси промяната на налягането от 2,8 до 4 бара и обратно. Да - ще направи по-дълги циклите, но голямата разлика пак ще се запази, а точно тя дразни питащия
пон авг 25, 2025 3:21 pmLazarGanev написа:
Трифоне,...
Какво е спасението, Лазаре?

пп. В момента, при отваряне на кран, налягането в тръбите пада значително под 2.8.
Ако е само до 2.8 с мед да го намажеш.
LazarGanev - "Велик майстор"
Е, ако налягането пада доста под 2,8 нара наистина има смисъл от РС, но аз не намерих такъв текст, пак прочетох първия пост. При Scala 2 вече се настройва изходящото налягане, но тук не може, което е кофти. Външно управление е решението според мен

Тема "Разширителен съд (с балон) към бустерна помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: