Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Palawnik - специалист
Хидравликата не ми е силна страна. Преди много години така съм чувал. Не твърдя че е истина или че това е причината крановете да свирят.
NASKO80 - напреднал
milko_do написа:
Здравейте,
Преди седмица си купих нов бойлер, 80 л, на Елдом Инвест, емайлиран. Вързах го с меките връзки, естествено тъпия пластмасов вентил веднага пропусна. Чисто нов!! Понеже съм от София погледнах да видя къде им е на тия 'убавци сервиза, намерих телефони и реших да ги питам какво се случва от тук нататък! След половин дневно звънене, при което ми се вдига от другата страна и ми се оставя слушалката встрани или ми дава заето, същите "приятелчета" ми казаха: "Ами отвийте си го на два оборота, поставете калчища и пак го завийте. После ни донесете гаранцията да пишем, че сме го отстранили" (че дори ми казаха, че било по-добре за мен щото да не се разкарват те ) :? . Както и да е, загубих си половин ден, направих я цялата тази операция (само да кажа, че като го врътнах два оборота целия вентил се отви!!). Проблема го реших - вече не тече.
Появи се обаче друг проблем, който го нямах преди това с предишните два бойлера, които съм сменял. Появи се свистене или по-скоро свирене, някъде от там където от стената излиза тръбата и е вързан спирателния кран за студената вода! Много е неприятно. Всеки път като се ползва някъде вода и се чува този проницателен кратък звук! Сигурно и съседите под мен го чуват. Някой път, се получава дори и без да е пускана да тече вода (поне при мен).

Моля помогнете ми да го отстраня, много е неприятно!
Никой не даде точен отговор на какво се дължи това.Аз имам същият проблем с бойлер на Дипломат. Звънях в сервиза им и от там ми отговориха , че е нормално да връща топла вода по студената тръба. Така са им устроени техните възвратни клапани, вместо да капят компенсирали налягането, като връщат през студенината вода.Но за свиренето в тръбите като се пусне казанчето за тоалетната и от батерията забравих да попитам. Моля, кажете как да се оправи това.
elby - специалист
Тръбите метални ли са или полипропилен?
Ако са полипропилен е от снадките.Нагрявани са прекалено много и отвора се стеснява,може да стане като една малка дупчица и в резултат на това дебита намалява.И при мен е така е тия дни ще препавям,
NASKO80 - напреднал
може и да си прав. Полипропиленови са. Аз си мислих, че е от тяхното пластмасово чудо, наречено възвратна клапа :-D
milko_do - специалист
Е да де, ама защо с предишните бойлери нямах такъв проблем при същата тръбна разводка ако е от тръбите?! :?
dobromir.marinov - специалист
Обърни внимание чува ли се свирене когато някой от абонатите по същия щранг пусне водата:
Ако свири купи си нов клапан -най- лесно става като го навиеш върху стария ,за да избегнеш източването на бойлера.
А ако не свири развивяй или завивай крановете на бойлера.
NASKO80 - напреднал
Вече съм почти сигурен, че е от възвратния клапан. Но пък техният е хубав защото не капе, а ако се сложи друг ще е неприятно да ти капе в сухата баня.
velsi - Почетен майстор
И защо реши, че като го смениш новия задължително ще капе?!
NASKO80 - напреднал
Обаждах се в основния сервиз на Дипломат и от там ми казаха, че техният вентил бил устроен така: вместо да капе, когато налягането в бойлера нарастне връщал топла вода по студената тръба. Затова когато бойлера загрява тръбите винаги свири и меката връзка на студената вода е топла, а като е изключен няма проблем. Та затова стигнах до този извод. Това си е мое мнение, може и да не съм прав. :? :? :?
sez_djebel - специалист
Palawnik написа:
офф топик

Нещо което няма нищо общо с темата, но май му е е тук мястото да го кажа. Как да изписваме грададус. Натиската клавиша "Alt" и без да го пускате от маката калавиатура изписвате 248. След като пуснете клавиша "Alt" се получава "°".
Пример:23°С; 27.8°F; 90°.
:)
От близо две години ползвам компютър , какво ли не пробвах да намеря символа градус " ° " без успех !???
Благодаря "Palawnik" - Сезго

Тема "Свистене от тръбите, където е закачен бойлера!?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: