Хидравликата не ми е силна страна. Преди много години така съм чувал. Не твърдя че е истина или че това е причината крановете да свирят.
milko_do написа:Здравейте,Никой не даде точен отговор на какво се дължи това.Аз имам същият проблем с бойлер на Дипломат. Звънях в сервиза им и от там ми отговориха , че е нормално да връща топла вода по студената тръба. Така са им устроени техните възвратни клапани, вместо да капят компенсирали налягането, като връщат през студенината вода.Но за свиренето в тръбите като се пусне казанчето за тоалетната и от батерията забравих да попитам. Моля, кажете как да се оправи това.
Преди седмица си купих нов бойлер, 80 л, на Елдом Инвест, емайлиран. Вързах го с меките връзки, естествено тъпия пластмасов вентил веднага пропусна. Чисто нов!! Понеже съм от София погледнах да видя къде им е на тия 'убавци сервиза, намерих телефони и реших да ги питам какво се случва от тук нататък! След половин дневно звънене, при което ми се вдига от другата страна и ми се оставя слушалката встрани или ми дава заето, същите "приятелчета" ми казаха: "Ами отвийте си го на два оборота, поставете калчища и пак го завийте. После ни донесете гаранцията да пишем, че сме го отстранили" (че дори ми казаха, че било по-добре за мен щото да не се разкарват те ). Както и да е, загубих си половин ден, направих я цялата тази операция (само да кажа, че като го врътнах два оборота целия вентил се отви!!). Проблема го реших - вече не тече.
Появи се обаче друг проблем, който го нямах преди това с предишните два бойлера, които съм сменял. Появи се свистене или по-скоро свирене, някъде от там където от стената излиза тръбата и е вързан спирателния кран за студената вода! Много е неприятно. Всеки път като се ползва някъде вода и се чува този проницателен кратък звук! Сигурно и съседите под мен го чуват. Някой път, се получава дори и без да е пускана да тече вода (поне при мен).
Моля помогнете ми да го отстраня, много е неприятно!