• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 36
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
gogo7777 - майстор
Аз вече си мисля, че се гъбаркаш......

.....бързо копаеш :lol:
gogo7777 - майстор
Малко ли са? За 20-30 минути.......а от 5 страници навиваме калчища

От мен ще има 50% спам и 50% по темата.....да си отсява, каквото му е нужно.

Баси, не знаем как да изпием лимонада със сламка :)
:drinkers:
Между 10.12ч и 3.37ч (15.37) са повече от 5 часа, но не оспорвам, че за теб времето може да тече по друг начин. Освен това, твърдя, че не са много, а не че са малко. В мека почва бих изкопал по бързо отколкото да изпия две бири.
За кълчищата си прав, вероятно и за сламката.
Все пак е на 20г.
miroki - майстор
Крановете лесно се скапват от пясъка.
Преди да тръгнеш да копаеш още надолу.
С ръчната помпа подкачи много бавно водата. Да си сигурен, че не е засмукала въздух. Излей така 3 кофи и затвори крана. Така е вероятно да не е засмукала и пясък. И крана да затвори добре. (Ако не е заминал).
Ти колко метра дупки направи на иглата? Че се притесняваш с този един метър воден стълб да взема въздух.
Щом тръбата се върти, я завърти още няколко оборота. Може да се достегне някъде. Усеща ли се при въртенето чагъркането в чакъла? Ако се усеща вероятно се върти до долу. И може да не въртиш много. Тръбата я трамбовай и залей с вода после. Не я оставяй с луфтове.
Ако продължава да изпуска, но не е от крановете, закачи на по-ниско ниво тази бутилка газова, така и така ти е готова. И тествай как е с нея. Ако не ти харесва минаваш към тръбата в другата.
hidrazin - майстор
ПРЕСТАНЕТЕ да го заблуждавате и обърквате с тая тъпа бутилка!
miroki - точно за теб се отнася.
На този етап не му трябва. Сега е важно да постигне херметичност на системата за да не изпуска вода.
Поти сигурно е че и в бъдеще тъпата бутилка няма да му трябва - технологии от миналото когато се използваха само помпа Вида с лоена набивка и регулярно засмукваща въздух/течаща като пробита лейка.
Сега по магазините е пълно със самозасмукващи помпи по за няма и 200 кинта.
:partyman:
fbr - майстор
Досега да бях измерил колко е вътрешния размер на сондата и да бих отишъл в магазина да видя какъв възвратен клапан би влязъл в нея. На връщане бих купил и 10-тина метра 25 мм полиетиленова тръба с две фитинги от двете страни и да бях пуснал помпата за 30-тина лева. Пък после бих мислил и за хидрофор.
Georgi345 - специалист
съб авг 17, 2024 7:56 pmhidrazin написа:
ПРЕСТАНЕТЕ да го заблуждавате и обърквате с тая тъпа бутилка!
miroki - точно за теб се отнася.
На този етап не му трябва. Сега е важно да постигне херметичност на системата за да не изпуска вода.
Поти сигурно е че и в бъдеще тъпата бутилка няма да му трябва - технологии от миналото когато се използваха само помпа Вида с лоена набивка и регулярно засмукваща въздух/течаща като пробита лейка.
Сега по магазините е пълно със самозасмукващи помпи по за няма и 200 кинта.
:partyman:
Да ви кажа пробвах. Както написах изкопах 1.60 докато стигна до тази муфа та нямаше никакъв проблем с муфата както казах съм ги намазал с блажна боя и с кълчища и ме съмнява и то доста да изпуска от там.
Накоре както казах развих всички кранове, муфи, тетки, нипели. И навих наново една тетка в шахтата и реших да сложа под тетката един възвратен клапан над тетката сложих една тръба а за нея завих крана с помпата. Вътре в шахтата за тетката сложих ел. помпата(вида 5). И сега реших да пусна ел. помпата обаче не извади вода. Наложи се да напомпя 4ри пъти с ръчната и пуснах ел. помпата и извади вода!

И сега незнам какво да правя.
Казаха ми че имало самозасвукващи помпи и хидрофорите били на този принцип самозасмукващи били. Но ме съмнява нещо.
miroki - майстор
И аз писах за херметичност.
Не знам, явно не се чете аз като го напиша. И за крановете му написах и за стягането на тръбата. И за избягването на пясък.
Но ако утре реши да копае и до 7 мия метър за да я направи тази херметичност го написах да се спре. И да ползва другите начини.
Georgi345 - специалист
съб авг 17, 2024 9:32 pmmiroki написа:
И аз писах за херметичност.
Не знам, явно не се чете аз като го напиша. И за крановете му написах и за стягането на тръбата. И за избягването на пясък.
Но ако утре реши да копае и до 7 мия метър за да я направи тази херметичност го написах да се спре. И да ползва другите начини.
А относно тръбата която да пусна вътре как трябва да се действа?
Трябва ли пак ръчна помпа?
Отдолу какво се прави тръбата?
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 36

Тема "Помощ за преправяне на сондаж!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: