При ремонт на банята пробих тръбата на парното.Отрязах пробитата част и свързах с фитинг.Понеже мястото е труднодостъпно и не бях сигурен , че съм стегнал достатъчно допълнитерно го капсуловах с епоксидна смола. Парното работи вече втори месец и не е протекло.
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Цецо
- специалист
78 мнения в "дупка в тръба"
Vectra
- специалист
В ляво се вижда тръбата за топлата вода, а в дясно са кабелите. Самата дупка е под "гнойната рана" в синьо. Това е резултата от неуспешния ми опит да я запуша с поялника. Сама дупка е 4мм. Има и остатъци от силикона, който махнах преди да снимам
Прикачен файл
dupka.jpg (82.92 KиБ) Видяна 5361 пъти
LazarGanev
- "Велик майстор"
Такъв е цвета на тръбите Raupink на Rehau. Материалът им е полиетилен, фитингите са месингови, пресови. Можеш ли да се орентираш и да потвърдиш или отхвърлиш предположението?
montoya
- майстор
Time2Burn написа:С полиетилен и парно ли правиме вече? Що не го направиха с оловни тръбиХах, това ми напомня едно нещо.Понеже в Берковица се знаеме повечето имаме си един ромски квартал. Та в тоя квартал има един къде му викат Цеко уьо. Като стане въпрос да се прави баня в квартала, как каже Цеко, така ще се прави. А Цеко освен с полиетиленовите ВИК тръби с друго не уме да работи, нема и инструмент.Та всичките бани в квартала са направени с полиетилен. Скоро очакваме голямото наводнение.

Майтапа настрана, но и полиетилен, ако отговаря на изискванията за издръжливост на температура и налягане, нищо не му пречи.
Vectra
- специалист
Не съм много сигурен, но мисля че тръбата е двуслойна. (поне с такова впечатление останах, като я мъчих с поялника). Това лилавото е само нещо като предпазен слой. А относно материала - не знам. По-трудно се топи от PVC, но може и да е защото тръбата не беше съвсем празна като я лепих. Това е, което мога да дам като инфо. 

LazarGanev
- "Велик майстор"
Точно така, най-горният слой е лилав, а отдолу е безцветно или бяло. Много ми прилича на тръбата на Рехау. Ако и фитингите са мвсингови е почти сигурно, че е такава.Влез им в сайта и попитай по телефона за човек от твоя регион, който работи с техните материали, за да сложи една муфа, ама като гледам снимката - може да се наложи снадка с две муфи. Ако си от Варна мога да ти услужа и да я свърша тази работа. Пия бира
.

Цецо написа:При ремонт на банята пробих тръбата на парното.Отрязах пробитата част и свързах с фитинг.Понеже мястото е труднодостъпно и не бях сигурен , че съм стегнал достатъчно допълнитерно го капсуловах с епоксидна смола. Парното работи вече втори месец и не е протекло.Парното ти работи не защото си го оцапал с епоксидна смола, а защото въпреки недоверието, все пак си го стегнал достатъчно.
EmoZ
- специалист
Time2Burn написа:С полиетилен и парно ли правиме вече? Що не го направиха с оловни тръбиТ'ва са рехау-ските тръби, бате монтират се с прес-фитинги. Материала на тръбата при 'пречупване', чрез нагряване възстановява структурата си. Въобще технология 'космос', 'ма ти нали си специалист, та ги знаеш тез' работи, за к'во да се 'аба да ги пиша нахалост.

Успех.
Тема "дупка в тръба" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература