Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
pif4o - специалист
Изолация сложиха, ама не на всякъде,, ето качвам 3 снимки за да се види.

Прикачен файл

P1014230_resize.jpg
P1014230_resize.jpg (82.44 KиБ) Видяна 2733 пъти

Прикачен файл

P1014222_resize.JPG

Прикачен файл

P1014221_resize.jpg
P1014221_resize.jpg (84.84 KиБ) Видяна 2733 пъти
Pooh - майстор
Kолега, последната снимка, предполагам, че ти си я правил. Не видя ли тогава, че "не е по правилата" водопровода и че тръбата пречи за монтажа на мивката?
Не съм привърженик на самоделни изпълнения, но и твоята работа не е съвсем чиста. Знаеш, че не се прави така, а го оставяш не само да го изпълни, но и да го скрие после с плочките ... и после кой бил виновен :wink:
Trifun - специалист
На мен ВиК-то ми е само хоби, ама ... тая инсталация поначало не е проектирана както трябва - ако тръбата за студената вода беше отгоре, въобще нямаше да има кръстоски на тръби - щяха да се кръстосат само меките връзки за стоящата батерия и това е ...
pif4o - специалист
Pooh написа:
Kолега, последната снимка, предполагам, че ти си я правил. Не видя ли тогава, че "не е по правилата" водопровода и че тръбата пречи за монтажа на мивката?
Не съм привърженик на самоделни изпълнения, но и твоята работа не е съвсем чиста. Знаеш, че не се прави така, а го оставяш не само да го изпълни, но и да го скрие после с плочките ... и после кой бил виновен :wink:
Ам да колега видях че е там, правилата тогава не ги знаех ама ми напраи впечатление и го питах тая тръба нема ли да пречи на мивката. Тои кат всеки мастор хич не обича некои да му дава акъл и да му турга заповед. Вика - ти тръбата остави на мен гледаи си снимките (щот се занимавам с фотография ) аз вика съм преценил къде да е за да не пречи на мивката, на 80 см от пода ти се пада дюбела, слага рулетката мери и ми показва че дюбела отива на 5 см от тръбата. Да обаче он не праи сметка че като напраи замазка пода се вдига съответно и мивката и дупката отива баш в тръбата :) Така че аз лично не приемам за мен си никви критики, аз грешка с дупката не съм направил :) тои е маистора тои трябва да знае как се прави за да няма фалове ако ще и кюнец да реша да вкарам там :) Аз съм станал майстор по неволя, ето вече знам правилата за монтаж на водопровод , другия път тои ще остане гладен в къщи когато реша да си правя и тоалетната, щото хем ще викна друг хем ще го гледам какво и къде пуска, и ще е такъв с които може да се излезе на глава и с които може да се общува и обсъждат варианти, а не кат тоя да ми се прави на велик и ся да се крие кат мишка и даже и да не попита кво стана със спуканата тръба :) а на всичко отгоре се знаем от 5 години поне и сме приятели и ядем и пием на една маса е за тва ме е наи яд не толкова че е майстор а че се пишеше приятел, аи че много съм му набрал :) Отивам да замажа тръбата че утре да си лепна плочката :)
pavkatay - майстор
pif4o написа:
......ще викна друг ....
Ей,ама и ти не се предаваш :-D
jekasus - майстор
pavkatay написа:
pif4o написа:
......ще викна друг ....
Ей,ама и ти не се предаваш :-D
Човека няма вяра на себе си, но има пари и нерви в излишък
pif4o написа:
съм платил 180 лева труд,
pif4o - специалист
Ами да , нали за тва си плащам, 180 за ВиК (е тва де видяхте на снимките) за цялата баня няма да казвам колко съм дал за труд. Лошото е че и да си платиш пак не се знае какво ще получиш. Темата отдавна се изчерпа ся само си чешем езиците ама мохабед да става :) хаиде предавам се, кои крив кои прав вече е минало :) сега иде ред на тоалетната :) Ама па хубава баня стана :) няма ви я показвам да не и намерите кусури и пак да се ядосвам :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
mirk - майстор
Ти се оправи сам с тоците сега тръбите ли ти се опряха :wink: . С тия лепени тръби се работи толкова лесно че не виждам за какво ти е майстора.
pif4o - специалист
Бе така е, с тоците се оправих без грижа, три-проводна мрежа си направих, допълнителни кръгове,канали, кутии ДТЗ защити предпазители али бали, тука не беше толкова до тва че няма да я оправя тая ВиК, с тея тръби наистина е фасулска работа, ама като исках оферта за банята момчето ми направи за всичко и каза щи струва горе долу толкова цената ме устрои и аз се съгласих с мисълта че нема се занимавам :) питаме мивки, бройлери, батерии аз ли ша си сложа, казах му да, и тва беше. Пък и не върви ся да му кажа задраскай тая сума тука за тръби аз ша си я направя, задраскай монтажа на вратата аз и него ще си направя :) и т.н.т
Сега обаче се фащам с тоалетната, правя си тръби, води, стени и другия ще дойде да налепи само плочките :) После започвам малка канализациика в двора така да се каже :) вече научих за тръбите, нужните наклони и всичко останало :toimonster: :partyman: аи наздраве момци, да пием за форума и хората в него, голям помощник е не може да се отрече аз за тва си го обичам :) Ама много приказвам а :-D ама тряя да спрете да пишете инак все се чувствам длъжен да отговоря :-D А сега ще обиколя любимите ми два авто форума да дам и аз някои акъл че то на мене там ми е силата :) ама ако продължават така майсторите скоро и тук ще мога да давам съвети :mrgreen:

Тема "Помощ, бургията уцели тръбата?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: