• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Тани - модератор
Ако 100л струва 200лв. не е ли по разумно за тези 420 да си вземеш 2 по 100л = 200л :wink: Хем ще можеш да ги сложиш на различни етажи евентуално!
Synthy - специалист
Разумно е, обаче 100л. струват 370лв, а не 200 :) Поне тези които намерих са с такива цени
extranios - напреднал
Идеята наистина е добра, но не мисля ,че от 100 литра РС ще успееш да използваш
повече от 60 70 литра.
Тани - модератор
Зависи от това какво е налягането на мембраната на РС. При налягане 3 бара и налягане във водопровода 6 бара смятам че ще се използва доста по-голям процент вода.
Цената на РС 100 литра в Пловдив беше около 200лв , така че ще ти е по-изгодно да пиеш едно пловдивско кафе и да си го купиш от там :wink: Ако не намериш по-евтин пиши ми и ще ти обясня от къде точно го купихме!
LazarGanev - "Велик майстор"
extranios написа:
Идеята наистина е добра, но не мисля ,че от 100 литра РС ще успееш да използваш
повече от 60 70 литра.
От 100л съд можеш да ползваш почти всичките 100л, а може и ниюо да не ползваш - зависи от предварителното налягане, с което е напомпен балона :wink:
Каналски - специалист
Тани , Поздравления за Решението !
От известно време ми се върти в главата как ще работи такава система !
Използва се и понятието "ПредХидрофор" при помпено-хидрофорни системи, аз пояснявах че е нещо като "Черпателен Резервоар под Налягане".
Досега с който съм говорил, няма никакво мнение или идея как ще сработва системата ! Даже си мисля , че само с Програма ще мога да симулирам работата и да ми го усмисли акъла.
Ще прочета всичко внимателно и ще те разпитам !
P.S.#1
Ако трябва да направим една нова тема ...
P.S.#2
Сетих се , че за този случай и подобни може да се мисли и за резервоар разположен на тавана и да се избегне монтирането на Помпа ... но ... но ...

Прикачен файл

PrH2.png
PrH2.png (12.05 KиБ) Видяна 3819 пъти
extranios - напреднал
ясно е ,че налягането в мембраната на разширителния съд е определящо за това
какъв ще е използваният полезен обем на съда , но в неговият случай с колко
ще се напомпи мембраната , и колко вода реално ще поеме съда ще разберем
едва след реализацията на идеята.
Тани - модератор
Каналски. монтирането на обикновен съд на тавана би ти осигурил 0,5 бара постоянно налягане когато няма вода и трябва да се мисли за обезвъздушители и т.н. Поставянето на мембранен съд на тавана е удачно , когато налягането в мрежата е голямо , защото пък губим 0,5 бара от него и може да не стигне да се напълни съда докрай. Мембранния съд има предимството , че може да ни осигури доста по-високо налягане от това , което може да ни осигури гравитацията в една двуетажна къща!
VLADO66 - майстор
Виждал съм монтиран хидрофор с електронен пресостат директно вързан за водопровода заради такъв проблем с ниско налягане.Резултата е че като се пусне консуматор в къщата водата на съседите изчезва т.е. хидрофора исмуква необходимото му количество от водопровода и не забелязах някакви боклуци във водата въпреки че си играх с една чешма като дете в сладкарница.
Synthy - специалист
Показаната схема на Каналски, колко вода би ми осигурила в случай, че налягането е 0.5 бара ? Говорим за 100л разширителен мембранен съд. Доколкото разбирам - ще мога да ползвам такова количество, след което наляганията на входа и вътре в ще се изравнят, т.е. в този случай 0.5 бара. И този 100л съд, нали си има някакъв обем в празно състояние, когато налягането на мембраната не оказва влияние. Ако налягането във водопровода е под налягането на мембраната, ще ползвам от съда едно голямо нищо, а идеята ми е да имам някакъв запас от вода, ако налягането спадне за по-дълго време, и този запас да не са 50-60, ами малко повече. Правилно ли разбирам? Тпгава май ще трябва да взема 200л съд, за да мога да ползвам да речем 100.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12

Тема "Въпрос за хидрофор!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: