alra написа:За мисленето те съветвам да не ми даваш акъл! Ти като по-умен как ще ми предложиш да си прокарам вода, като тия надолу не искат? От небето ли? или да стоя без вода?Сигурно в кварталната железария сте се консултирали с продавач-консултанта, който освен всичко останало е и Майстор по ... всичко за което една жена може да се сети.
Този кислол няма да стои вътре 24 часа, нито вечно! попитах за хора с опит с него. Тук не намерих такива. Но на друго място намерих и според кварталната железария няма да съм първата отпушила си тръбите с кислол.
Лека вечер
Малко въпроси за размисъл - Вие сте явно Ентелигентна дама (не е правописна грешка), упражнете си Ентелекта.
- Във водопроводните тръби, водата е под налягане, това означава, че ако
alra написа:реже се тръбата.ще последва фонтан вкъщи ... или в блока, знам ли къде сте решили да режете

- Всички препарати за "отпушване", които се предлагат в търговската мрежа са предназначени САМО за канализация, което ще рече отходни тръби. Предполагам, че въпроса в железарията е бил "С какво да си отпуша тръбите?", не правилният "Как да си отпуша водопровода?" ... добре, че продавача не се е замислил за Фалопиевите тръби, че тогава щеше да е интересно.

- Подобен език и начин на поведение, най-малкото не отиват на "молещ за помощ" индивид, какъвто се явявате Вие. Понякога се учудвам на търпението на колегите, които отговарят на подобни глупости. Получихте повече от подробно обяснение на всички стъпки, които трябва да предприемете, но понеже "имате теория" - търсите потвърждение за нея и когато не го получите - по женски "тръшвате вратата" ... Коментара ми е само един - нали не си мислите, че сте първият идиот преминал набързо през този форум (идиот идва от човек пълен с идеи ... повечето безсмислени)?
- Последна забележка - всякакви интервенции, правете след водомера, защото преди него се води обща част и подлежите на наказателна отговорност, за повредата му. Още повече пък за натравяне на питейна вода - това си е чист тероризъм. Кажете поне в кой квартал сте, да се пазят хората от подобни безумци с "гениални идеи".
Щом имате проблеми с водоснабдяването - искайте водоснабдителното дружество да си реши проблема - те ще Ви обяснят кое и как се прави. Писането по форуми, без да имаме поняти нито какво пишем, нито защо е вредно, а във Вашият случай, може да се окаже и пагубно.