Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
hotrider - специалист
LazarGanev написа:
hotrider написа:
Колега тя ако те искара 4-5 години трябва да почерпиш, те wilo и grundfos някой път не карат толкова :?
Над 10 години се занимавам с монтаж на хидрофори
колега не сме се събрали тук да си ги мерим нали, събрали сме се да помогнем на когото можем и да почерпим от опита на другите.
всеки е имал случаи със 10 год. помпи които още работят, видата вкъщи (набор ми е) е на моите години 30 + и още работи но това са редки случаи, всичко зависи от експлоатацята на една помпа и от сондажа или кладенеца във която е забита да работи. помпа не спира да работи ей така я спира да работи във следствие на нещо което се е случило трябва да се останови причината да спре да работи
LazarGanev - "Велик майстор"
Съжалявам, ако ти е прозвучало като мерене - само споделих опит. Както и мнение, че 4-5 години е малък срок за експлоатация на една помпа, особено пък маркова. Дори и 10 години е малък срок, ако не говорим за евтините китайски ментета от търговските вериги
batkotony - специалист
hotrider написа:
LazarGanev написа:
hotrider написа:
Колега тя ако те искара 4-5 години трябва да почерпиш, те wilo и grundfos някой път не карат толкова :?
Над 10 години се занимавам с монтаж на хидрофори
колега не сме се събрали тук да си ги мерим нали, събрали сме се да помогнем на когото можем и да почерпим от опита на другите.
всеки е имал случаи със 10 год. помпи които още работят, видата вкъщи (набор ми е) е на моите години 30 + и още работи но това са редки случаи, всичко зависи от експлоатацята на една помпа и от сондажа или кладенеца във която е забита да работи. помпа не спира да работи ей така я спира да работи във следствие на нещо което се е случило трябва да се останови причината да спре да работи
Само да вметна,че доста години се борих с една "Вида-незнамколко си" с едноцолови отвори за вход и изход и ми беше писнало да я обслужвам-то салници,то набивки,реглажи...Сега съм с един хидрофор китаец и втора година се видях във вода на градината.Особено след съвета на Лазар как да го настроя (беше спрял да изключва по време на поливане и се държеше като обикновена помпа) започна да "пее"..Ще продължа с наблюденията и ще докладвам как се държи.Между другото се прецака меката връзка между помпата и разширителя и след не много дълго мъдруване я замених с една РеХ-Al-PeX тръба и всичко си дойде на мястото... :)
hotrider - специалист
колега LazarGanev все си мисля че няма значение маркова не маркова помпа, грундфос е баш марката на пазара нали, скоро попаднах на случай във който потопяема помпа грундфос се задръствала от пясака във сондажа, след това бяха забили едно педроло и то работело. коя е по марковата помпа във случая. важно е във какви условия работи помпата и дали са спазени многото изисквания на производителя както знаете. проблеми със монтирани от нас помпи няма но като дойде някой случаен клиент и колкото и да му обесняваш той па си прай квото си знае или слуша селския (да не се обиди някой) майстор и после що изгоря мотора.
Не, не, има значение марката на помпата! Според моя скромен опит марките ги деля на Педроло и останалите. С Грундфос опит нямам, отдавам му чест заради името, което има при отоплителните помпи, където е едноличен лидер. При градинските и сондажните помпи не знам коя от двете марки има превъзходство и с колко, просто поради факта че съм нямал причина да съм недоволен от Педроло, за да търся заместител, а пък в ценово отношение просто не могат да се сравняват. Не искам да звучи като реклама, нямам никакъв финансов интерес от това. Работя с тази марка от край време може би заради професионалният сервиз, който имат от време оно, поне във Варна, не знам как е по другите места.
dragozow - майстор
Grundfos са добри помпи...цената обаче..Аз друго го мисля, правилния избор на помпа е много важен за дългата експлоатация. Ако си взмеш някоя, чиито възможности да ползваш на 100%, ако избереш дренажна за поливане, бибо за сонда, хидрофор с дебит 2500 литра на 15 консуматора и т.н. все няма да си доволен.
hotrider - специалист
LazarGanev написа:
Не, не, има значение марката на помпата! Според моя скромен опит марките ги деля на Педроло и останалите.
Колега вие да не работите за/със тази фирма, че сте толкова краен с това си мнение, не казвам че помпите педроло са лоши но и те си имат проблеми. за сервиз не мога да кажа нищо, предпочитам аз да си я ремонтирам когато мога щот съм се напатил от сервизи.
Аз не работя никоя фирма (освен за моята :wink: ), а за клиента - като се обърне към мен за монтаж на помпа или хидрофор, аз трябва да му предложа нещо качествено и изпитано, осигурено със добър сервиз - ти сам казваш казваш, че си се напатил от сервизи. За да ги сервизираш ти помпите, трябва да си подсигурен със части. Това може да го направи най-добре вносителя, който освен търговец, трябва да има и добър сервиз. Е, не са много тези фирми, особено в зората на демокрацията.
fore - майстор
На какъв интервал се налага помпане на разширителният съд и има ли специалне накрайник на него за това ?

С компресор или помпа за кола става ли ?
solar_entusiast - специалист
Принципно, ако всичко е ОК не трябва да се помпа.
Иначе се надува с азот, че въздуха прави конденз, а от там и вътрешна корозия на съда.

Тема "Регулиране на налягането на хидрофор Гардена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: