Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
GROHE Bs - специалист
Ако си пипат само по-тяхната част спор нямяше да има.Не познавам чешма майстор който да лепи плочки,но знам много плочкаджии които налитат да зареждат примерно.Ти си се утрепал да къртиш а той после оппа накичва банята и ухилен прибира лесната кинта.
jekasus - майстор
GROHE Bs написа:
лесната кинта.
За нея говоря :-D
Става много трудна, когато изводи за смесители не са фиксирани и замазани идеално. И като ми кажат, че друг ще монтира, ми през х....... за тях :-D нали само лепим плочки :-D За други изводи да не говорим, и там има голям секс :-D
VLADO66 - майстор
GROHE Bs написа:
Ако си пипат само по-тяхната част спор нямяше да има.Не познавам чешма майстор който да лепи плочки,но знам много плочкаджии които налитат да зареждат примерно.Ти си се утрепал да къртиш а той после оппа накичва банята и ухилен прибира лесната кинта.
За съжаление не можеш да промениш нищо-когато банята е готова водопроводчика отдавна си е отишъл :wink: И хайде действително скрийте пишкомерите :) който както иска да лепи и сглобява,умния човек може да си направи изводите от темата.
GROHE Bs - специалист
Водопроводчика си отива когато е монтирал всичко и е пуснал водата без да тече там кадето не трябва.Когато е накичил аксесоарите.Когато е фугирал със силиконче мивките и тръцкалата.Абе когато банята е готова за ползване.
За секса със изводите знаем.Просто някой решил да си спести 10 минутки и една шепа разтвор което впоследствие му струва много псуене.
VLADO66 - майстор
Ами тогава като отидеш за правиш водопровод/ако с това се занимаваш/калкулираш на всеки излаз батерийка,биденце ,мивка и т.н., така че като е готова банята да те извикат да довършиш.
chapara - майстор
Лекинко говорите смешни неща. Водопроводчика си е водопровод-чик, а след това е друга тема, следва монтажник. Като е толкова лесно, направете така че да си монтирате нещата :-D За фаянси да не говориме, но съм един от всепризнати монтажници на сума и обекти като фирма. Повече няма да си чеша езика, защото оспамихме темата :wink: Забелязал съм че когато няма работа, се почва търсене на виновни. Аз лично работя с водопроводчик от близо 15 години и той не се натиска толкова откровенно за монтажите, не че не ги прави като мен, въпрос на гледна точка. А ако искате да се жалвате, заповядайте, арменския поп е свободен :-D
chapara - майстор
VLADO66 написа:
Ами тогава като отидеш за правиш водопровод/ако с това се занимаваш/калкулираш на всеки излаз батерийка,биденце ,мивка и т.н., така че като е готова банята да те извикат да довършиш.
И това кой ще го плати, като няма къде да те намери :?:
Водопроводчика си отива когато е монтирал всичко и е пуснал водата без да тече там кадето не трябва.Когато е накичил аксесоарите.Когато е фугирал със силиконче мивките и тръцкалата.Абе когато банята е готова за ползване.
За секса със изводите знаем.Просто някой решил да си спести 10 минутки и една шепа разтвор което впоследствие му струва много псуене.
И водопоровод-чика, къде седи примерно 10 дни за изпълнението на една сложна баня, пие си бирата от калкулирания монтаж. Не ме разсмивайте :rolleyes:
VLADO66 - майстор
chapara написа:
VLADO66 написа:
И това кой ще го плати, като няма къде да те намери :?:

Това става при определени условия и подизпълнители с които си работил :wink:
Каналски - специалист
Извън Темата !
И аз да се Обадя :) Вероятно е възможно Модераторите да преместят по-горните писания в отделна Тема.
Но тези неща около монтажните работи, от десетки години си стоят спорни и варират в широки граници. Наистина е хубаво , на тази географска територия да има общи приети тълкувания и препоръки, които да улесняват живота и работата на всички хора. Въпреки , че всеки е свободен да си троши сам главата, типичното ориенталско поведение да се прехвърлят отговорностите и проблемите и на всички други, води до всеобхватна анархия и разруха.
Примери за лоши случки и ситуаци всеки може да даде с килограми. По-важни са примерите за Добра Практика.
Все си мисля, че няма начин да не може на едно листче да се опише точка по точка , общи препоръки и да се приключи с дърдоренето и само да се коментира кой в коя графа от Препоръките попада :) От скромното ми наблюдение върху различни процеси в България, правя извод че неглижирането на Базовите Основни Първоначални Предпоставки води точно до анархичните тълкувания и действия.
Примерни такива :
# Начален договор/уговорка и етапи за изпълнение
# Тестове , проби и изпитване
# Начини за приемане и удостоверяване на работата
# Гаранционни срокове и условия
# Застраховане и застрахователни събития
Последна промяна от Каналски на пет юли 12, 2013 10:38 am, променено общо 1 път.
chapara - майстор
Това става при определени условия и подизпълнители с които си работил :wink:
Изображение

Тема "С какво може да се лепи върху каменинова тръба?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: