Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
ESPACE - майстор
Аз нещо не мога да разбера каква е идеята на тази вътрешна тръба вградена в сифона. Досега такъв сифон не съм виждал. Бих я премахнал напълно или поне над нивото на преливника. Според мен от там идва проблема.
bikerider_ - специалист
ESPACE написа:
Аз нещо не мога да разбера каква е идеята на тази вътрешна тръба вградена в сифона. Досега такъв сифон не съм виждал. Бих я премахнал напълно или поне над нивото на преливника. Според мен от там идва проблема.
Ролята на тази тръба е именно да изолира вонята идваща от канала. Ако я няма нея, това няма да е сифон.
Ако скъся още тръбата, нищо не променям, освен, че повишавам вероятността при неползване на мивката дълго време и падане на нивото на водата в утайника пак да замирише, т.к. водата по-лесно ще пада под нивото на вътрешната тръба.
Лазар, няма отдушник каналът. Досега не е имал. Как се прави? И така, че да не мирише от него? И като пробих тази дупка в горната половина на утайника, защо предполагаемата, но засега недоказана въздушна тапа не спада?

hidrazin, приятелю, не аз плюя по нея, а ти... ти я търси! И ми се правиш на голям специалист, а като те поканя ти да го направиш, не се занимавал с ВиК - ми хайде малко по-полека с обвиненията тогава! :toimonster:
VLADO66 - майстор
Слагаш една тетка на канала и противовакуумна клапа http://www.ekos96.com/%D0%BF%D1%80%D0%B ... 0%D0%BD-47
bikerider_ - специалист
VLADO66 написа:
Слагаш една тетка на канала и противовакуумна клапа http://www.ekos96.com/%D0%BF%D1%80%D0%B ... 0%D0%BD-47
Благодаря, Владо!
А дали всъщност е възможно да имам вакуум в системата - тя май си има някакви клапани всъщност, макар и невидими от апартамента ми, защото на покрива шахтата на щранговете не ухае много благовонно. А и блокът е 15 етажен, аз съм на последния, може ли да става вакуум в такава огромна система?
Каналски - специалист
bikerider_ написа:
...
bikerider_ първо поздравления за нагледните снимки, второ прав си да се изнервяш от това!
Единственото нещо, което може да служи за успокоение е, че цените на тези сифони не са безбожно скъпи и се прежалват!
Сега Извън Темата !
Умивалник:
- диаметър на сифона -> min d30mm , max d40mm
- канализацията -> min d40 , max d50
- Всякаква конструкция на сифона е удачна, зависи от чисто експолатационни и естетически изисквания
Кухненска мивка:
- диаметър на сифона -> min d40mm , max d50mm
- канализацията -> min/nominal d50
- Остро не препоръчвам "бутилко образни" сифони, всички "U" "S" образни са по-добре.
- Форма и отвори на входната розетка по-възможност големи/радиални. Всяка конструкция с по-голям диаметър е "добре дошла", но зависи от мивката.
- Снимки на харесвани от мен неща:
ИзображениеИзображение
Забележете различните диаметри и резби ! Има и 1¼" , но не мисля че е подходящо за кухненска мивка.
Изображение Изображение Изображение Изображение
ИзображениеИзображение Изображение Изображение
Вече станало класически начин за освобождаване на пространството в шкафа под кухненската мивка :
Изображение
Последна промяна от Каналски на ср юни 05, 2013 3:38 pm, променено общо 6 пъти.
VLADO66 - майстор
По принцип може-проверява се като закачиш сифона/оня който е само меката връзка/,напълниш го и се вторачваш в него.През това време някой трябва да пусне тоалетното казанче и ако нивото в сифона спадне значи се създава вакуум.Но малко ме съмнява защото по-лесно биха ти се изпразвали сифоните в банята.Каналски е прав-в кухненската мивка се мият мазнотии с топла вода и като попаднат в сифона се охлаждат и го задръстват,за това е по-добре да се ползва сифон за кухненска мивка като този.http://www.sifoni-bg.com/product-%D0%A1 ... STY_638_32
Последна промяна от VLADO66 на ср юни 05, 2013 2:23 pm, променено общо 2 пъти.
ESPACE - майстор
bikerider_ написа:
ESPACE написа:
Ролята на тази тръба е именно да изолира вонята идваща от канала. Ако я няма нея, това няма да е сифон.
Ако скъся още тръбата, нищо не променям, освен, че повишавам вероятността при неползване на мивката дълго време и падане на нивото на водата в утайника пак да замирише, т.к. водата по-лесно ще пада под нивото на вътрешната тръба.
Не виждам как ако я няма тази тръба, миризмата от канала ще мине през сифона. Все пак другата тръба по която се оттича водата е под нивото на оттичане? Всички сифони, с които съм имал досег са така.
bikerider_ - специалист
Каналски, да, бутилкообразен e този, макар че принципът на действие е все един и същ на него и на S-образния. Мерси за похвалите, но снимките ми не са добри, понеже са телефонни и при лошо осветление. :-D Благодаря и за подробното разяснение! Общо взето всичко е спазено, изключаеш типа на сифона.
ESPACE, като на малко дете ли да ти го разкажа, за да разбереш? Ако тръбата/тръбите са резнати високо и краищата им не са потопени във водата на утайника, това означава невероятна воня в кухнята! А в моя случай сифонът е увесен на края на тръбата, слизаща от умивалника. Т.е. ако резна другата тръба в утайника, вече нищо няма да пречи на метан-а и другите зловония от канала да отидат директно в кухнята. Странно защо ми препоръчаха в магазина точно тоя сифон - имаха и S-ки определено и им казах, че заменям U направено само с гофрета, което прекъхва и мирише от него. Но пресъхването не мисля, че е толкова от липса на клапа, защото в шахтата на шранговене трябва да има такава, не е нужно да я виждам в апартамента си, колкото от неползването на тази мивка всеки ден и малкия обем вода в U-гофретата, който се изпарява в този иначе топъл южен апартамент. Ма така като гледам, тоя боклук, който са ми продали е приблизително 4х по-скъп от обикновения S- или U-образен тръбен сифон, който ми посочихте, така че те май са на печалба, нищо че са ми продали един х** дето за нищо не става!
ESPACE - майстор
bikerider_ написа:
А в моя случай сифонът е увесен на края на тръбата, слизаща от умивалника. Т.е. ако резна другата тръба в утайника, вече нищо няма да пречи на метан-а и другите зловония от канала да отидат директно в кухнята.
Хубаво беше да го уточниш по-рано за да не ти се налага да обясняваш още веднъж. Та предложението ми си остава в сила. Срежи вътрешната тръба и не увесвай сифона накрая на другата ами я набий почти до край за да няма миризми.
Ако не стане, успех в намирането на правилния сифон.
vesel - специалист
И аз по тоя път минах, с трудно пропускащия и запушващ се сифон в кухнята.
За съжаление мивката е с отвор 50 мм. Първо бях с такъв бутилкообразен сифон, тегава работа, като описаната в темата. После забелязах тези сифони, които препоръчва Каналски. Минах на такъв. Последва леко подобрение на нещата но не достатъчно. Търсех решетка с големи отвори, но все не намирах подходяща. Накрая взех една, обаче се наложи да я дам на приятел да и вземат периферията на струга, че идваше големичка. Е тогава като тръгна оня ми ти канал да дърпа, няма езера, няма язовири :toimonster:
Определено нещата са комплексни

Тема "Нов сифон - а коритото на мивката се завирява с вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: