Има медна тръба, която е калайдисана отвътре, но чак посребрена, то обикновената много малко хора я монтират, защото била "скъпа", та камо ли такава със сребърно покритие, калаеното ще да е достатъчно.
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
idunno
- специалист
55 мнения в "Питеен водопровод от медни тръби"
hidrazin
- майстор
Всичко опира до пари. Тоалетна от злато:

И тази не е единствената. Има и още:
Тоалетна от злато.
Пък ти за някакво сребро мрънкаш.

И тази не е единствената. Има и още:
Тоалетна от злато.
Пък ти за някакво сребро мрънкаш.
idunno
- специалист
ето тези са "мангалите", които я правят-http://www.kme.com/en/copatin
hidrazin
- майстор
И не са забравили да подчертаят че е UV устойчива.
И като стана дума за златен кенеф не виждам причина да не може да се и позлатят. Между другото като се замислих за посребряването ми хрумна че може да се ползва и по-тънко от 10 микрона поради това че няма да се натоварва механически. Тези 1о микрона се използват там където ще има механична полировка или за куплунзи с високи изисквания. Тук може да се ограничим с около 1,5-2 микрона и ще е много добро. Примерно в куплунзите на компютрите покритието от злато мисля че беше някъде 0,4 - 0,7 микрона и то ако са маркови.

И като стана дума за златен кенеф не виждам причина да не може да се и позлатят. Между другото като се замислих за посребряването ми хрумна че може да се ползва и по-тънко от 10 микрона поради това че няма да се натоварва механически. Тези 1о микрона се използват там където ще има механична полировка или за куплунзи с високи изисквания. Тук може да се ограничим с около 1,5-2 микрона и ще е много добро. Примерно в куплунзите на компютрите покритието от злато мисля че беше някъде 0,4 - 0,7 микрона и то ако са маркови.
hidrazin
- майстор
VLADO66 написа:Може да се натоварва механически от наличието на пясък във водата.Сопри се малко. Говорим за питеен тръбопровод. Колко пясък ще има в него? Аз от сондажа вадя около 3-4 супени лъжици годишно. Има достатъчно микронни филтри на пазара а ако нещо проникне .... просто ще го полира.
lov
- майстор
hidrazin написа:Не е нужно даже и да посребряваш.Предполагам че ще ползваш същия метод за който аз се сещам за рафиниране на копчетата. Та достатъчно е да сложиш още един филтър и в него да сипнеш 2-3 грама прашец. Като едрина зърната ще са доста големи и няма да минават през него. Все ще измислиш с какво да ги подпираш. Но като сумарна площ ще са на почти със същата активност като на мрежата.VLADO66 написа:Може да се натоварва механически от наличието на пясък във водата.Сопри се малко. Говорим за питеен тръбопровод. Колко пясък ще има в него? Аз от сондажа вадя около 3-4 супени лъжици годишно. Има достатъчно микронни филтри на пазара а ако нещо проникне .... просто ще го полира.![]()
В същност на вилата имам една щерна за дъждовна вода. Не я ползвам за питейна но съдове ми се случва от време на време да мия. Та като се присетя капвам малко сребърен нитрат или йод. За сега няма ядове.
Тема "Питеен водопровод от медни тръби" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература