Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
idunno - специалист
Има медна тръба, която е калайдисана отвътре, но чак посребрена, то обикновената много малко хора я монтират, защото била "скъпа", та камо ли такава със сребърно покритие, калаеното ще да е достатъчно.
VLADO66 - майстор
И ако го е калайдисвал бай мангал вътре сигурно ще се намери кадмий и олово :)
hidrazin - майстор
Всичко опира до пари. Тоалетна от злато:

Изображение

И тази не е единствената. Има и още:
Тоалетна от злато.
Пък ти за някакво сребро мрънкаш. :-D
:partyman:
ivanovbg - майстор
Аз в слънчевите бойлери за топла вода съм пъхнал по една сребърна обеца вързана на влакно - внучката ги губи често та се намериха единични бройки. Не знам дали действат, но се надявам :) :partyman:
idunno - специалист
ето тези са "мангалите", които я правят-http://www.kme.com/en/copatin
hidrazin - майстор
И не са забравили да подчертаят че е UV устойчива. :prayer: :prayer: :prayer:
И като стана дума за златен кенеф не виждам причина да не може да се и позлатят. Между другото като се замислих за посребряването ми хрумна че може да се ползва и по-тънко от 10 микрона поради това че няма да се натоварва механически. Тези 1о микрона се използват там където ще има механична полировка или за куплунзи с високи изисквания. Тук може да се ограничим с около 1,5-2 микрона и ще е много добро. Примерно в куплунзите на компютрите покритието от злато мисля че беше някъде 0,4 - 0,7 микрона и то ако са маркови. :-D
VLADO66 - майстор
Може да се натоварва механически от наличието на пясък във водата.
hidrazin - майстор
VLADO66 написа:
Сопри се малко. Говорим за питеен тръбопровод. Колко пясък ще има в него? Аз от сондажа вадя около 3-4 супени лъжици годишно. Има достатъчно микронни филтри на пазара а ако нещо проникне .... просто ще го полира. :-D
lov - майстор
hidrazin написа:
VLADO66 написа:
Сопри се малко. Говорим за питеен тръбопровод. Колко пясък ще има в него? Аз от сондажа вадя около 3-4 супени лъжици годишно. Има достатъчно микронни филтри на пазара а ако нещо проникне .... просто ще го полира. :-D
Не е нужно даже и да посребряваш.Предполагам че ще ползваш същия метод за който аз се сещам за рафиниране на копчетата. Та достатъчно е да сложиш още един филтър и в него да сипнеш 2-3 грама прашец. Като едрина зърната ще са доста големи и няма да минават през него. Все ще измислиш с какво да ги подпираш. Но като сумарна площ ще са на почти със същата активност като на мрежата.
В същност на вилата имам една щерна за дъждовна вода. Не я ползвам за питейна но съдове ми се случва от време на време да мия. Та като се присетя капвам малко сребърен нитрат или йод. За сега няма ядове.
VLADO66 - майстор
Демонтирал съм изядено ППР коляно на водопровод.Интересно ми беше защо беше протекло и го срязах по дължина с флекса-точно на завоя все едно котки то бяха драли,беше станало на вестник.

Тема "Питеен водопровод от медни тръби" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: