• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 36
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Georgi345 - специалист
чет юли 18, 2024 9:48 pmDjack написа:
Тази бутилка, не е ли по-добре да е вертикална и входа, който идва от сондажа, да е в горната част, точно с таьи цел, да не се отече водата обратно?

Бутилката е вертикална в долния край е изхода за помпата, а в горния край е входа за тръбата от сондата. Предполагам че когато се спре помпата, този вакум който е направила помпата нама къде да отиде и засмуква от изхода на помпата(където изкарва водата помпата) въздух и водата в съда се покачва и се връща обратно в сондажа. Незнам дали съм прав, но това е моята логика.
MamaMy - майстор
чет юли 18, 2024 10:02 pmGeorgi345 написа:
Бутилката е вертикална в долния край е изхода за помпата, а в горния край е входа за тръбата от сондата. Предполагам че когато се спре помпата, този вакум който е направила помпата нама къде да отиде и засмуква от изхода на помпата(където изкарва водата помпата) въздух и водата в съда се покачва и се връща обратно в сондажа. Незнам дали съм прав, но това е моята логика.
Колкото и вакуум да има, в момента в който дръпне въздух през помпата, спира и вакуума в съда. Нещо не сте направили както трябва. Най-ниската точка на съда трябва да е по-високо от помпата и тръбите и.
Снимай какво си направил!
Georgi345 - специалист
чет юли 18, 2024 10:35 pmMamaMy написа:
чет юли 18, 2024 10:02 pmGeorgi345 написа:
Колкото и вакуум да има, в момента в който дръпне въздух през помпата, спира и вакуума в съда. Нещо не сте направили както трябва. Най-ниската точка на съда трябва да е по-високо от помпата и тръбите и.
Снимай какво си направил!
Все още има какво да се довърша по съда. Мисля да му направя стойка и т.н. Но първо исках да го пробвам за да видя дали всичко ще е точно.

Изображение

Не съм сигурен дали ще отвори изображението понеже за първи качвам и незнам дали така става.
Georgi345 - специалист
чет юли 18, 2024 9:38 pmGeorgi345 написа:
пон юни 24, 2024 11:22 amGeorgi345 написа:
нед юни 23, 2024 9:09 pmivanovbg написа:
Питай де.
В ето този форум viewtopic.php?t=66047
Гледах вариант с този съд за обезвъздушаване на сонда. Ще стане ли по начина във форума ?
Понеже искам да пробвам с този съд за да си обезвуздушавав сондата без ръчна помпа. И за това ви питам кой вариант да направя (според мен и с този който ви пратих във другия форум ще стане).
Здравейте направих го. Но има един проблем когато спра помпата взима въздух от изходната тръба на помпата и водата в съда се губи и трябва отново да се зарежда съда, а той не е малък (45литра е). Чудя се дали да сложа кран или възвратен клапан между входа на помпата и съда .
И също пълня съда до горе с вода, пускам помпата, тя източва съда, обаче не изкарва вода. И имам един кран който като усетя че няма да изкара вода го затварям. След това пак пълня съда и тогава изкарва вода. Съдът ми е 45 литра, а тръбата ми е 1 1/4 и е дълга 7 метра. Този съд от 45литра е предостатъчен да изкара вода. Но.....
ivanovbg - майстор
Нищо не се вижда. Входа от сондажа не трябва да е най отгоре.трвбва да остава в балона въздух колкото вода събира тръбата дето е в сондажа.
Georgi345 - специалист
пет юли 19, 2024 8:24 amivanovbg написа:
Нищо не се вижда. Входа от сондажа не трябва да е най отгоре.трвбва да остава в балона въздух колкото вода събира тръбата дето е в сондажа.
Направил съм го по същия начин като от тази тема
viewtopic.php?t=66047
ivanovbg - майстор
пет юли 19, 2024 8:43 amGeorgi345 написа:
viewtopic.php?t=66047
Да, но не се пълни съда до горе, а до нивото на горната тръба.
Georgi345 - специалист
пет юли 19, 2024 8:59 amivanovbg написа:
пет юли 19, 2024 8:43 amGeorgi345 написа:
viewtopic.php?t=66047
Да, но не се пълни съда до горе, а до нивото на горната тръба.
Остават 10см да се напълни съдът до горе. Пък и нали е 45литра, би трябвало да е предостатъчен. Като изпомпи водата да направи вакум и да засмуче от сондата. Не мога да разбера защо
ivanovbg - майстор
Би трябвало не е отговор. Сметни обема на смукателя и на тези 10см в съда. В съда трябва да са повече. Ако е по малко пак ще ти върне водата. Преди си писал, че 7 литра вода събира смукателя, а ако бутилката ти е стандартна с Ф28см, 10 см са под 6 литра.
Georgi345 - специалист
пет юли 19, 2024 9:14 amivanovbg написа:
Би трябвало не е отговор. Сметни обема на смукателя и на тези 10см в съда. В съда трябва да са повече. Ако е по малко пак ще ти върне водата. Преди си писал, че 7 литра вода събира смукателя, а ако бутилката ти е стандартна с Ф28см, 10 см са под 6 литра.
Здравейте, в най- горния край на бутилката ли трябва да заваря тръба, която да свържа съм сондата. А в долния край да оставя тръбата за електрическата помпа ? Не мога да кача снимка, за да ви покажа как съм го направил и как мисля да го препраявя сега понеже не работи (ако е възможно да ми кажете как да прикача снимка защото един път пробвах и не става) .
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 36

Тема "Помощ за преправяне на сондаж!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: