• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
dragozow - майстор
Ако бръмчи подлежи на ремонт, трябва да се види челното уплътнение, дифузьор, турбина... Другият път си сложи едно табло за защита за да я спре като има проблем. Маркуча няма как да го предвидиш че ще се спука, просто се пука, особено ако е китайски 10 бара, за разлика от европейските едва ли някой ги е тествал.
Andri01 - майстор
Струва ми се,че е мембранна помпа.Ако е така няма челно уплътнение,турбина и дифузьор! Но трябва да отвори и съм сигурен,че може да се оправи!
П.С.: Грешка-май съм сбъркал-центробежна помпа е.Тази е нали :"Хидрофорна помпа с цилиндричен съд Wilo HWJ 202 X EM 25 L" Ако е така би трябвало да е в ред,щом е имало вода в нея ,като е въртяла.
mar80 - специалист
Това ще е след седми Април живот и здраве, когато се прибера от командировка. Яд ме е, знам за маркуча, че има ментета, но не му обърнах внимание, защото го взех от магазин където се продава качествена стока.
Andri01 - майстор
Първо я пробвай дали не работи нормално-да изкара водата от някакъв бидон.Ако не-отвори я внимателно и ще видиш къде е кидерлика. Но ,ако не е гаранционна ,разбира се.
mar80 - специалист
Тя е на две седмици, но за такъв проблем не важи гаранцията.
mar80 - специалист
От това което ми обяснява баща ми, от крана след помпата тече слаба струя и на моменти изкарва въздух. Казах му да провери добре маркуча на смукатела. Възможно ли е да засмуква въздух от някакво уплътнение ако проблема е от помпата?
LazarGanev - "Велик майстор"
mar80 написа:
Това ще е след седми Април живот и здраве, когато се прибера от командировка. Яд ме е, знам за маркуча, че има ментета, но не му обърнах внимание, защото го взех от магазин където се продава качествена стока.
Маркучът не е виновен, той е смукателен и нямаше да се спука, ако имаше клапан след помпата, който да не позволи на налягането от водопровода да отиде в смукателната част
mar80 - специалист
LazarGanev написа:
mar80 написа:
Маркучът не е виновен, той е смукателен и нямаше да се спука, ако имаше клапан след помпата, който да не позволи на налягането от водопровода да отиде в смукателната част
Как това налягане от 2 бара от водопровода ще спука маркуч, който издържа уж до 10 бара при условие, че помпата ми включва на 2,1 бара и изключва на 3,2 бара. Не се и получава високо налягане при старт на помпата.
dragozow - майстор
Звучи като да дърпа въздух от някъде.
LazarGanev - "Велик майстор"
Пише ли някъде, че маркуча издържа на 10 бара? Предполагам, че си сложил от този със спиралата - той не издържа на 10 бара.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10

Тема "Максимално работно налягане на хидрофор Wilo." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: