Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
LazarGanev - "Велик майстор"
А бе по-добре, ама ППР, че полиетиенът се мачка от вакуума и помпата засмуква въздух от съединенията
nobreak - специалист
Вариант е да взема такава помпа, която би трябвало със сигурност да засмуква до 9 м https://gradinskatehnika.eu/bg/samozasm ... m-2ax.html . Само да попитам извън темата как се намаля дебита на центробежна помпа с кран на изхода ли?
шоп - майстор
:? :? :? мен са ме учили, че физически не съществува центробежна помпа, която да засмуква повече от 8 метра...

какво се е променило във физиката?
nobreak - специалист
шоп написа:
:? :? :? мен са ме учили, че физически не съществува центробежна помпа, която да засмуква повече от 8 метра...

какво се е променило във физиката?
Не знам, не зависи ли от надморската височина? По принцип тази е с вграден ежектор, а аз изхождам от марката, че едва ли заявените параметри не отговарят:?
шоп - майстор
Зависи, тези 8 метра са на морското равнище.

прочетох за ежектора и ми стана интересно. Със сигурност от него идва увеличената дълбочина на засмукване. Не съм се сблъсквал с помпа с вграден ежектор. Нека колеги с опит споделят.

По принцип с ежектор може и от 20-30-50 метра да се засмуче, но сериозно спада ефективността на помпата.
dragozow - майстор
Аз продавам ежекторни, имам клиент около Ихтиман, който засмуква от 17 метра и я ползва за триетажна къща, твърди че има дебит, максималната дълбочина на помпата е 23 метра. Има загуби, такава е технологията, обезвъздушаването на системата е малко трудно първия път. В много случаи не може да се сложи сондажна. Диаметъра на самия ежектор е 98 мм.
lov - майстор
шоп написа:
Зависи, тези 8 метра са на морското равнище.

прочетох за ежектора и ми стана интересно. Със сигурност от него идва увеличената дълбочина на засмукване. Не съм се сблъсквал с помпа с вграден ежектор. Нека колеги с опит споделят.

По принцип с ежектор може и от 20-30-50 метра да се засмуче, но сериозно спада ефективността на помпата.
И да се изпомпва вода от много плитко. :-D
Питай бойците за плиткосмукател. :) Трябва да го имате като стандартно оборудване. Принципа е същия. Пак си е ежекторна помпа. А преди някъде съм виждал да се продава само ежектора и с него да може да се оборудва всяка една турбинна помпа с подходящ дебит на засмукване.
Аха намерих един
http://www.water-technic.com/ezhektor-z ... -e30-p437/
шоп - майстор
@lov, аз съм в бойните смени:-)

От много време не ги ползваме плиткосмукачите, возим си ги в камионите, но не са ефективни. Подаваш им да кажем вода с дебит 500 литра/минута за да изпомпа вода с дебит 500 литра/минута. Имаме и дълбокосмукачи, те вършат работа за дълбоки кладенци. За плитко отводняване има много ефективни плаващи помпи.

Сега по темата: ежектори има много, дори и в практикер съм виждал. Но не съм виждал циркулационна помпа с ВГРАДЕН ежектор
lov - майстор
Не знам на времето ми се наложи да ти викам колегите да спасявате една техника тогава го видях това за първи път. Ма си бачкаше перфектно и дет се вика и грам вода не остана.
А иначе и на мен не ми е ясно как ще работи този ежектор вграден в помпата. Нали целта му е точно да промени водния стълб да не се къса и да вади от по дълбоко. А имаше един руски само засмукващи и те бяха нещо подобно като на картинката. Но това им беше единственото предимство че не се обезвъздушаваха. Има ли вода в нея тръгва. Та май ми се струва малко маркетингов трик.
Последна промяна от lov на нед апр 16, 2017 11:23 pm, променено общо 1 път.
dragozow - майстор
Ежектор и аз имам, помпата за него е специална, има още един отвор заради ежектора:
Изображение

Тема "Казус с водна помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: