Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
yanko78 - специалист
Това за мен е пълно безхаберие. Никога за мен, водата не се оставя да бие в ръб. Сигурен съм, че нясой много тъмно син е правил това извращение. При наличието на толкова различни и разнообразни утки и утирани тръби (взимал съм и на 6 метра) трябва да си много мозъчно плосък за такова изпълнение.
В крайна сметка, нищо не е фатално, под се кърти и прави на ново за нула време.
chapara - майстор
чет фев 06, 2025 6:04 pmLazarGanev написа:
вт фев 04, 2025 4:16 pmchapara написа:
.
Дори почти задължително и при правилно изпълнена инсталация, хоризонталните сглобки се лепят с полиуретанов уплътнител.
Аз пък на много места съм се вбесявал от подобни изпълнения на лепене на разглобяеми съединения със силикон, PU уплътнител и какво ли още не. Убедил съм се, че такива творчески своеволия са дело основно на плочкаджии, та си мисля че те работят по някакви свои секретни технологични инструкции. Дали мога да помоля за линк към такива инструкции? А иначе моето мнение по темата е, че не би трябвало да има притеснения за течове при такова изпълнение с двойни муфи, рискът е много по-малък от смесването на детайли от различни производители, на което никой не обърна внимание :cool:
Лично твое мнение. Ти пък ми дай да прочета спецификация, че тръбите и фитингите нямат елипса, което е доказано. И аз съм се наледал на изпълнения, хайде ще го спестя, какви, защото не ходиш да ремонтираш. Защото под всички хидроизолации остават л.....а на спецялистите! Гаранцията обаче остава при последния, извади си изводи!
dragozow - майстор
чет фев 06, 2025 8:03 amkozl написа:
Има си правила за изграждане на канализация, а тези муфи се ползват изключително за ремонтни дейности и при ситуации, които не позволяват втъкването на муфата да става в посока обратна на течението..
В случая на показаните снимки определям като тарикатска немърливост, поради мързеливост.

И понеже стана въпрос за стари и нови муфирани тръби, то при старите от време "оно" уплътнителните гуми са с друг профил.
Моето мнение е, че сегашния профил на уплътненията за PVC тръби не е съобразен с обратното движение на муфата.
Който е виждал от старите уплътнения и ги съпостави със сегашните ще разбере за какво съм писал.

По принцип съм участник в употребата на PVC тръбите произвеждани някога от "Капитан Дядо Никола" за водопроводи и сме ползвали двойните муфи. При това във водопровода водата е напорна. Само че профилът на уплътненията не е като този като на сегашните PVC тръби за канализация.
Има правила ако са спазени, в събота връзвах една миялна на съсед, само като отворих шкафа и видях, чистата и мръсната изкарани на почти удобно място, а 10 сантима под тях контакт...
kozl - майстор
Да....
Всеко правило си има и изключение :-D
Защо изключенията стаат повече от правилата :? :? :? :? :?
"На баницата мекото и на работата лекото" :wink:

Тема "Канализация в баня - снаждане с муфи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: