Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
DundyTheCroc - майстор
Интересно ми е Веола на каква цена купува водата от язовир Искър, примерно от 2018 има статия, че е 4 стотинки на кубик, ако надценката от 88 пъти не им стига за поддръжка на мрежата да си намалят заплатите на шефовете :-D
iliya_i - майстор
вт окт 28, 2025 8:21 amkozl написа:
Изглежда не следите темата от началото.
Таксата е предложение за такса достъп:
пет окт 24, 2025 12:08 pmkozl написа:

И чл.88:
Чл. 88. (1) Цената на ВиК услугите е двукомпонентна:
1. цена за достъп до услугите по чл. 60, ал. 1 - по видове;
2. цена на куб. м. на услугите по чл. 60, ал. 1 - по видове.
(2) Начинът на ценообразуване по компоненти се определя с наредбата по чл. 85, ал. 2.
Обаче не открих наредбата, за да имам поне някаква представа как се изчислява цената за достъп :roll:
ОК. Блока има една точка на достъп - изхода на общият водомер.
Нататък сградната инсталация не е тяхна грижа.
След като държат да ни отчитат водата по комунистически, значи за достъпа да приложат същия принцип, а не според кое как им е по-насметка. :wink:

Наредба няма, защото закона е още проект, приет на първо четене!
chapara - майстор
вт окт 28, 2025 1:23 pmDundyTheCroc написа:
Интересно ми е Веола на каква цена купува водата от язовир Искър, примерно от 2018 има статия, че е 4 стотинки на кубик, ако надценката от 88 пъти не им стига за поддръжка на мрежата да си намалят заплатите на шефовете :-D

Ма то много вождове, малко индианец.😁🤨
Примерно:
Управлява една партия и има х бр. служители.
Управляват черири в коалиция. Стават 4.х броя служители и така нататък. Съответния брой заплати става по четири.
Утре решават 10торна коалиция и клоните на дървото не издържат, чупят се. Тогава какво, ми изрязва се и в печката. Да ама няма посадено друго дърво за облазване🙄
kozl - майстор
вт окт 28, 2025 1:51 pmiliya_i написа:
Блока има една точка на достъп - изхода на общият водомер.
Нататък сградната инсталация не е тяхна грижа.
След като държат да ни отчитат водата по комунистически, значи за достъпа да приложат същия принцип, а не според кое как им е по-насметка. :wink:

Наредба няма, защото закона е още проект, приет на първо четене!
Докато няма нова важи старата наредба, но тям няма толкова членове. Колко повече членове толко по-е6ано стаа :x
Немам идея как се отчита "комунистически" водата, щото туй комунизъмЪ си е неква книжна фантастика с мото "От всекиго според възможностите, всекиму според потребностите".
По принцип идеологията убеждаваше, че след РСО иде комунизъм. Аз не можех да схвана кво точно означава тва РСО :?
Развито или разбито соц.общество, но каквото и да е то реалността доказа, че след соца иде Демокризация, вкл. и водостегнация :cry:
hidrazin - майстор
За тези които с лека ръка клЯкат , се съгласяват и че даже сами се убеждават че трябвало да има такава такса...

РЕШЕНИЕ № Ц- 30 от 19.12.2024 г на КОМИСИЯТА ЗА ЕНЕРГИЙНО И ВОДНО РЕГУЛИРАНЕ

С това решение КЕВР определя цените на всички ВиК дружества които те защитават.
Може да се види че в цената са включени ВСИЧКИ разходи.
Разходи за експлоатация и поддръжка, за електроенергия (някъде са с помпи)... Даже и планираните и реално отчетените инвестиции.
Нали някой не си мисли че ако се въведе такава такса, то цената на водата ЩЕ ПАДНЕ? :lol:
Ми не. Моментът е точно избран... И вероятно планиран.
С проекта на новия Закон за ВиК се УБИВАТ общинските ВиК дружества и минават към "окръжните".
Така няма лабаво. Тая НЕЗАКОННА такса ще ще потече към общините и правилните партийни касички.
Отваря се възможност за отдаване на концесия което естествено ще доведе до намаляване качеството и СИГУРНО увеличение на цените.
:partyman:
P.S. ЖОККЕР:
В клипа от първия пост оная Калинка "професор" Петър Калинков визираше такса 20-30 лева на месец.
ВиК Стара Загора има към 200 000 абоната.
При такса 20 кинта лесно може да се сметне колко е за година...
На годишна база раята в област Стара Загора ще бъде обложена допълнително с ДАНЪК от още около 50 000 000 лева.
Или по-образно - по 240 лева за година на всеки жител от област Стара Загора - дори пенсионерите, децата и дори бебетата... ЕХААААА...
(Е, ако изключим имотите в област Ст,Загора притежавани от хора от други области, сметката донякъде се променя...)
Дано някой се сеща че това са от онези, скритите данъци... :)
chapara - майстор
Тази работа не бива да се случва. Не знам МНЗ какво мисли по въпроса? Ковида ще ни се види Рай. Некъпани, неизпрани, смръдливи🤨
За какво ручахме жабета? Баня в секи дом, чисти и изгладени, да ама в демокра_цията що не ни казаха че ще трябва и да бъдем смръдльовци?
А едно време улиците миеха всяка седмица!
Сега по един път в годината, в дъждовния период😉
За в бъдеще никога, знам че мият от сондажи, но за балъците, ще е перфектното оправдание. Да му мислят по младите.

Тема "Честито" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: