• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
liusien - специалист
ЗДРАВЕЙТЕ, ЗНАЕЩИ И МОЖЕЩИ!!!

След много мъки и ядове - УСПЯЯЯЯЯЯХХХХХ!!!!! Най-сетне получих дългоочакваното писмо - съгласие за заустване на имота ми!!!! :-D :-D :-D Ходих в един от "клиентските центрове" на Софийска вода да оправя документите. Първо "ме зарадваха", че трябва да внеса такса 200.00 лева за да ми издадат изходни данни за заустването! :shock: Внесох ги, няма начин /иначе само ще си мечтая за тръбата!/. Имат и друго изискване - като взема изходните данни - трябва да намеря ПРОЕКТАНТ по ВиК който да ми направи проект!!! Лошото е, че не познавам такива специалисти... Затова имам молба - моля ако някой се занимава с такъв род дейност - ПРОЕКТИРАНЕ или познава човек който е наясно - нека ми се обади!!! Проектанта трябва да е наясно с изискванията към днешна дата защото готовия проект ще го предам на Софийска вода за съгласуване! Изходните данни ще ги получа на 10.07.09 г. - петък. До тогава е хубаво да съм намерил такъв проектант... Това е най-новото и радостно нещо около мен за сега.
ПП - Само да питам - знаете ли за какъв срок от време се прави този проект и горе-долу какви пари излиза? :?
Последна промяна от liusien на вт юли 21, 2009 11:25 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Има ли начин да се върнеш пак "там" и да помолиш Те да ти препоръчат проектант...
Ако стане, това е идеалното. Разбираш ли ме? Щото, яко не ме разбираш, няма смисъл.
Моят проект беше за един ден, за двеста лева, преди 10 години. Готов, съгласуван.
liusien - специалист
n_a написа:
Има ли начин да се върнеш пак "там" и да помолиш Те да ти препоръчат проектант...
Ако стане, това е идеалното. Разбираш ли ме? Щото, яко не ме разбираш, няма смисъл.
Моят проект беше за един ден, за двеста лева, преди 10 години. Готов, съгласуван.
Здрасти, n_a
О, това беше първото нещо което питах! Казах им - най-добре е ВИЕ да ме ориентирате към проектант за да нямам излишно губене на време! Обаче ми отказаха... Не знам поради каква причина, но ми прави впечатление, че никой не смее да поеме инициативата за каквото и да било! Чудя се - такива големи заплати ли вземат, че се пазят като дявол от тамян при подобна молба като моята?! Явно трябва да търся проектант който знае какви са изискванията за ВиК, но къде ли да го намеря?... :?
Случайно да имаш спомен къде си си правил проекта? Ако се сетиш - прати ми някакъв координат, моля те! Все пак е някакъв шанс...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Как къде? В Русе. И оне ден пак си правих проект.
А я си споми, като зададе сакралния въпрос, имаше ли свидетели? А?
liusien - специалист
n_a написа:
Как къде? В Русе. И оне ден пак си правих проект.
А я си споми, като зададе сакралния въпрос, имаше ли свидетели? А?

Не, нямаше... :x
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Хм. Намери някой. Познат на познат ...да направи връзката. При всички случаи трябв апак да се върнеш и да удариш на молба за помощ.
liusien - специалист
Потърсих в Нет-а фирми и попаднах явно на по-възрастна жена - по телефона поне така ми прозвуча гласа й... От разговора подразбрах, че не и е чужд този бизнес - проектиране! Подсказа ми цена около 300.00 лв. - добра ли е цената? Обясни ми, че се е поосвободила от работа и, че сравнително бързо може да ми направи проекта /който се оказа, че трябвало да е три комплекта/... Ще изчакам до другия петък когато ще си взема документите и ще й се обадя, защото иска да дойде на място да се запознае със ситуацията.
LazarGanev - "Велик майстор"
Щом ще идва на място, значи е добре. Често ги правят само по архитектура. :lachtot:
liusien - специалист
LazarGanev написа:
Щом ще идва на място, значи е добре. Често ги правят само по архитектура. :lachtot:
О, здрасти, Лазаре!
Стори ми се отговорна жена. Започна да ми обяснява, че трябвало да и дам проекта на къщата за ВиК /лошото е, че нямам такъв/, иска да види на място и премери диаметъра и дълбочината на шахтата, на каква дълбочина влиза в нея тръбата от къщата и дренажа... Такива работи... Иска да прецени дали дълбочината на която ще се прокопава за полагане на тръбата по площада - ще може безпроблемно да се заусти в кръглата шахта на улицата... Дано съм уцелил правилния човек! :-D
Master_Kenobi - V.I.P.
liusien написа:
О, това беше първото нещо което питах! Казах им - най-добре е ВИЕ да ме ориентирате към проектант за да нямам излишно губене на време! Обаче ми отказаха...
Eй, Лю, нали ти казах да хванеш районния техник. Онова, младото момче дето е идвало... Кво ги занимаваш писарушките в бизнес центъра в това?! Нищо не знаят и никой не познават.

До сега не сбърка, каквото си ме послушал, нали? :)

В краен случай давай с възрастната жена, ама... чак пък толко ли няма проектанти в Нета, че точно тази, дето ще й е сефте?! Знам ли...
Иначе мисля, че цената е нормална.
Дано не ти искат и геодезично заснемане (височинни коти), защото е логично да й трябват за проекта...

Късмет и тоя път! :)
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Проблем с подпочвени води и септични ями" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: