Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Junak - майстор
Водопровод в местото имаш ли?
big_death - специалист
Проблема на колегата може да е изгнила смукателна тръба която при пускане смуче по малко въздух, и същевременно , когато е в покой губи по малко количество . Ако бях аз на негово място бих си решил проблема с нов полиетиленов маркуч който не е скъп и без снадки и колена до помпата за да не дърпа от връзките въздух ! Чух негативи тук за тези черните маркучи , ама аз от сигурно как са навлезнали в употреба , та досега карам с тях в 2 кладенеца и един сондаж , и проблем със засмукването до сега на съм имал
sirko - специалист
Водопровод имам мислел съм го това с клапан от пералня и реле за време контактор и т.н. но много ми е далеч от помпата чешмата а и няма от къде да мине тръбата, няма да е естетически издържано, смукателната тбъба като я вадих при смяната на смукатела си изглежда доста здрава не вярвам от нея да е проблема. Като начало ще сменя смукатела с нов и ще му направя "кошница" от неръждаем тел и мрежа от комарник да спра максимално песъчинките които евентуално могат да заседнат на клапата и ще видя може ли да му се "подсили" пружината.
Ще пиша пак до къде съм стигнал.
Junak - майстор
Тогава един разширителен съд с поплавък от тоалетно казанче. Помпата си го допълва с всяко включване и после той допълва тръбата.
kr1100 - майстор
shotik написа:
Може да е от остаряла лоена набивка на салника ,
Oтживелица е вече. Изсъхва за 1,5г и надира остта.
Има тефлонова набивка -100 % тефлон, а не импрегнирана с тефлон. Не изсъхва
sirko - специалист
Малко ъпдейт... реших проблема с неръждаема "кошница" дупките и бяха големи около 8-9мм и обвих я с мрежа от комарник на 2 ката и смукателя вътре в кошницата вече месец я ползвам без детрове. Формата е цилиндър с дължина около 40см и диаметър 20см.

Тема "Как да си направя смукател за кладенец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: