Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
jekasus - майстор
Каналски написа:
Извън Темата !
И аз да се Обадя :)
Примери за лоши случки и ситуаци всеки може да даде с килограми. По-важни са примерите за Добра Практика.
Не е извън темата :-D Писюри има и в двата лагера, майстори също :-D Но всичко определя пазара, на едните им удобно да влязат 3-4 майстори в банята, на другите не им се занимава, щото не разбират или нямат време.
Даже пример ще дам - вградено казанче, трима майстори да се наемат да го направят завършено или само един :-D работа за един е шест часа с фугирани плочки :-D
Така че борбата за хляба продължава :-D Аз си оставам на мнение, че в банята само един майстор има място, за да няма после - ония така направил и затова така стана :-D
GROHE Bs - специалист
По наште бургаско географски ширини няма такова нещо монтажник.Тоест има но само вслучаи когато си купуваш безумно скъпо джакузи примерно или душ кабина със сауна-говоря примерно.Тогава от магазина предлагат безумно скъп монтаж от така наречените монтажници.Иначе реда е следният
-аз правя грубо ВиК
-мазача маже
-фаянсаджията реди плочки
-аз монтирам всичко в банята
Според мен това е правилното.Ако някой друг нацвъка смесителя примерно криво ще каже ми той чешма майстора направил изводите криво,а ако съм аз няма да имам оправдание.
jekasus - майстор
GROHE Bs написа:
По наште бургаско географски ширини няма такова нещо монтажник.Тоест има но само вслучаи когато си купуваш безумно скъпо джакузи примерно или душ кабина със сауна-говоря примерно.Тогава от магазина предлагат безумно скъп монтаж от така наречените монтажници.Иначе реда е следният
-аз правя грубо ВиК
-мазача маже
-фаянсаджията реди плочки
-аз монтирам всичко в банята
Според мен това е правилното.Ако някой друг нацвъка смесителя примерно криво ще каже ми той чешма майстора направил изводите криво,а ако съм аз няма да имам оправдание.
Правиш ВиК по стените(криви) :-D
Мазача маже (криво) :-D
фаянсаджия гледа да оправи кривото на мазача :-D мамата............... :-D
изводите гледат на криво :-D или фаянсаджията е наклепал криво по криви стени :-D
после мамата............ :-D
Аз преминах вече на руската система и я смятам за по-вярна - мазилка, ВиК по нея с къртене, рязане със фреза (за да няма после удължители и мамата.......... :-D ), плочки и завършек в банята :-D и всички доволни :-D
chapara - майстор
Какъв е този мазач :?: Ще ви се прииска и замазкаджия :-D , и катронджия ,и електричар, и човек за минерални мазилки, и какъвто си поискате. Джеки е прав, с поялника всеки може да работи, пък после и да монтира. Няма място само за ВиК майсторчета. Ще Ви се, да пуснете по някоя тръба , някой да сгриба , да хвърли тонове мазилка, замазка, плочки, а някой да дойде и да обере лаврите с монтажа на едно цокало и една мивка :axe: Е да ама не. Накой да се "гъзи ", а друг да гепи пачката. За целта ще пусна някоя и друга снимка на всичко от А-Я от преди 20 години [-(

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Ей на такива места кой ще те извика за монтаж :-D :-D :-D , когато гъзльото-плочкаджия е правил баня три месеца и е вкарал два камиона матерял :lol: :lol: :lol: :lol: :cool:
GROHE Bs - специалист
Такааа.Значи на постоянния ми обект вече 4-та година(разбирай верига селища) се действа така
-първо като положа тръбите ги подмазвам за да не ми е крив после мазача
-пичовете с турбозола мажат баните и съответно стените в другите помещения
-други пичове пак машинно полагат подова замазка в баните и останалите помещения(виждал съм Ивеко влекач даже специално създаден за целта-купи си такъв че мноо квадрати ше направиш)
-плочкаджията го знаем какво прави
-за мен също се изясни кви ги върша
-аа и ако има нещо с картон има и картонджия
И така вече 63 къщи безпроблемни и качествено свършени.Всеки си знае точно какво да прави и как да го направи и всичко е 6.Руснаците купуват здраво викат маладец и те така.А не някви петобойци дето от всичко разбират и накрая всичко леш-нищо лично към никой в дискусията.Ще пусна снимки но във вторник в отговор на Чапара.
Каналски - специалист
Извън Темата !
Пиша първични предпоставки и насоки, които може да улеснят мисловният процес при странни спорове и писания !
# Инсталации в сградите масово има от има-няма 100 години. Дали има или няма инсталации в някоя Сграда, това не пречи на нейното съществуване. Сградата може да се обитава.
Извод -> Тези които се занимават с Инсталации да не си фантазират, че без тях Сградата не може !
# Боядисване, Облицоване, Подово-Стенни-Таванни покрития масово има от има-няма 200-300 години. Дали има или няма в някоя Сграда, това не пречи на нейното съществуване. Сградата може да се обитава.
Извод -> Тези които се занимават с тези неща да не си фантазират, че без тях Сградата не може !
# Дограми, Стъкла, Мебели, Мазилки и Замаски масово има от има-няма 500-1000 години. Дали има или няма в някоя Сграда, това не пречи на нейното съществуване. Сградата може да се обитава.
Извод -> Тези които се занимават с тези неща да не си фантазират, че без тях Сградата не може !
# Стени, Под и Покрив има от когато са почнали да строят сгради. Ако ги няма, това не е Сграда, а нещо друго и не съществува Сграда. Сградата не може да се обитава.
Извод -> Тези които се занимават с тези неща са прави, че без тях Сградата не може !
# Обобщение : Следвайки тези първични предпоставки, всеки да си намери мястото и позицията от която претендира, за своята Важност и Незаменимост при Сградното Строителство. И да погледне в по-широк план на обективните нужди от нещо си там.
P.S. #1
Нямам претенции за точността на годините ! Използвам нарочно думата "масово",
P.S. #2
Може и да се напише и за Местообитаване, Градове и Държави и пр. Ама по-горното е достатъчно смешно ... :-D

Тема "С какво може да се лепи върху каменинова тръба?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: