ср яну 07, 2026 4:40 amBaлepu написа: ...За ощетяване на ВиК заради връщане на водомера, ми звучи несериозно.Това се нарича буквализъм и четене без разбиране. Да повторя за по-бавно загряващите "бойлери". Щом бойлера може да връща в мрежата, значи и при тец пак връща. Тогава ощетява съкафезниците си.
За мен лично това е даже по-безопасен вариант на свързване (без ВК), без да отричам необходимостта от предпазен, който може да се монтира превантивно във всяка удобна точка на домашната мрежа.
Що се отнася до затворените кранове, особено на топлата вода, ловя бас, че до абонатното по целите щрангове едва ли има работещи такива освен ако не е нов обекта на по-малко от 10 години. Масово не работят. Отговарях за системата и абонатното на 4 етажна сграда с повече от 20 щранга. Спирането на водата беше огромен проблем. Ходех да въртя дори тротоарния кран, а ефекта беше като останалите. Само намалява дебита. Бях станал специалист в смяна на батерия или кран под налягане. От тогава знам, по-добре шибърен кран който никога не уплътнява на 100% отколкото кеклов който работи кратко, а като откаже не става съвсем за нищо. Останалите глупости ги коментират колегите. Там няма да се включвам.