• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
gogobravo - напреднал
ще пусна снимка в събота или неделя и аз... та да си кажете мнението. Със бутончето Img ли се пуска снимка или мога с атачмънта
velsi - Почетен майстор
gogobravo написа:
...Със бутончето Img ли се пуска снимка или мога с атачмънта
Прочети тука и всичко ще ти стане ясно.
LazarGanev - "Велик майстор"
filmatoplo написа:
Пресата беше с крачно напомпване .
Моята е акумулаторна.
filmatoplo - майстор
Лазар Ганев , може ли да ми дадеш мнение относно прес фитингите за медни тръби - тези с радиалното пресоване с кербовачен пистолет . Фитинга е с О-пръстен .Въобще за този вид връзки -надежност .
А бе не знам, и аз се ослушвам за отзиви. Щом ги одобриха и за газ(с фитинги Виега), значи би трябвало да са надеждни. Мой приятел и колега в София ги ползва, макар и не като основни иказва, че няма проблеми. Доста по-скъпи са , но се работи лесно, чисто, красиво и бързо и на някои места са незаменими. Имал съм случаи, когато клиент се отказва от газ за готвене, а я пуска само до котела, защото тръбата до готварската печка ще загрози или да не му изгорим дървената ламперия при заварките. Работи се много лесно на труднодостъпни места. За разлика от бялата тръба, мри медта няма как да се впие пръстена. Мисля, че няма място за притеснение относно надеждност. При мене проблемът е, че нямам радиална пресмашина иначе ще ги ползвам от време на време. Ама предпочетох да взема пресмашината на Рехау, че техните тръби по- ми харесват и може да се каже, че почти съм отказал работата с бели тръби. А само заради медни тръби не знам дали ще си взема пресмашина.

П.П. Ти много страшен аватар си барнал :-D
gogobravo - напреднал
Ето снимките дето казах че ще пусна. Какво мислите...то явно така трябва да се направи ама пусто да опустее кат не можахме да я пробваме тая снадка.....А да не забравя, пресата на тоя пич беше акумулаторна също, явно стандартен инструмент... А Лазаре аз не видях на тоя твоя монтаж следи от преса...явно много е финна...а този металния пръстен какъв е...изглежда от бронз?! Аз пак ще спомена, че края, който е от горната страна на фитинга се позамърси....със песъчинки от бетона....Какво ще кажете...

Прикачен файл

DSC02328.JPG
DSC02328.JPG (143.77 KиБ) Видяна 5095 пъти

Прикачен файл

DSC02329.JPG
DSC02329.JPG (240.77 KиБ) Видяна 5095 пъти
Моите фитинги и машина са за друга система тръби, които се сглобяват аксиален натиск, а не радиален както в твоя случай. Още нямат имитация, както и да е :) !
Ако имаш съмнения за теч защо не надуеш инсталацията? Трябва да сложиш манометър. Ти плати ли му на този убавец? Ако е нямало възможност за проби в момента, защо не ги е направил по-късно? Мисля, че няма да имаш проблеми, ама за спокойствие трябва да я свършиш тази работа, че е в бетона.
gogobravo - напреднал
Абе не знам...на мен ми се струва много паянтаво....а тия твоите. хм...то тогава самия фиттинг трябва да е коничен или...само с аксиален натиск?! А фиттинга ти бронзов ли е? Няма как да надуя системата :sad: абонатната е източена а за да си я надуя локално ще потроша маса време и пари, които в момента са кът....така че ще измисля как да го покрия това до момента в които почнат да правят проби за топлата вода.... А колкото до плащането тои е от бригадата дето поддържат комплекса и платих само фитинга. понеже кърти малко му дадох и 5лв да се почерпи. :-)
lodoria - помощник
Здравейте :) , а как стои същия въпрос ама с метална тръба. Защото моят проблем е с такава :) .
bigdragon - майстор
lodoria написа:
Здравейте :) , а как стои същия въпрос ама с метална тръба. Защото моят проблем е с такава :) .
Метални тръби има много видове...
Ако тръбата е черна и безшевна, хващаш електрожена и заваряваш. За друг вид тръба инфото ти е недостатъчно...

ПП В доста стара тема си задал въпроса.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "дупка в тръба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: