Момчета, най накрая и дългоочакваният момнет настипи. Днес въразах проточното бойлерче в кухнята към топлия кран. Е човек, това 3 киловатово бойлерче все едно се прероди, все едно едва сега започва да живее след 5 дълги и мъчителни години, стоейки като картина над мивката!
Топла, гореща, вряла, кипяща дори, водата не спира да тече
Единственото коете, не че ме притеснява, а съм малко мнителен, е до колко градуса на входящата вода е удачно да му се подава и при каква температура вече ще му е малко в повече. Като средно, при нормален дебите, капацитета или делтата или както се казва, му е 20 градуса. При подаване на 50-60 градуса, темепературата вътре в бойлерчето, в онува малко пластамасово резервоарче с размерите на един нормален буркан, отива 70-80 градуса. Имате ли някакви идеи или препоръки, до колко да го натоварвам или някакви индикаци по койото да разбирам, че вече е достигнало максимума на възможностите си. До този момент съм го пробвал с входяща 45гр. и изходяща е около 65-70гр. И работи доста спокойно, не шуми не пука не ръмжи. Имам някаква идея относно дебита, аз си мисля, че дори и да е по висока температурата, поради по големия дебит, водата почти няма време да се застоява покрай нагревателя за да прегрява!? Незнам дали това е така, а и дори да е така пак остава проблема това малко и лимбаво резевуарче как ще се чувства при тези високи температури, добре ли му понасят тези температурни разширения и прочие? Бих се радвал някой да сподели гледната си точка, благодаря за разбирането