• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
stiv1961 - майстор
Бързо пада налягането в мембранния съд вследствие на теча. Отстрани теча и всичко ще си дойде на мястото. Виж дали не са разхлабени холендрите на меката връзка и дали имат уплътнения. Моята връзка е със силиконови уплътнения
Synthy - специалист
Аха, ясно, Благодаря :)
Направо ще махна меката връзка. Досега колкото пъти съм ползвал мека връзка - само ядове имам след това. А и без това трябва да преправям захранването на помпата... щото преоктанта малко се е омазал с проекта. Забравил е да сложи кран между бидона и помпата, и сега трябва да изпомпам почти половин бидон, за да разкача помпата :datz:
pipilica - майстор
Сложи възвратен клапан, хидрофорните помпи нямат клапан вътре.
Тани - модератор
А ако нямат клапан , как задържат водата в разширителния съд след като спре помпата?
pipilica - майстор
Клапана е в смукателя на края на тръбата в кладенеца.
Имам две хидрофорни помпи и двете са така, едната е Gardena другата няква Италианска
Jet **** нещо беше.
Без клапан няма да стане от неговия резервоар.
Относно меките връзки аз също съм махнал и съм ги заменил със гумен маркуч с подходящи щуцери към помпата и към разширителния съд.
Освен кран и клапан след резервоара сложи и един холендър ако ти се наложи лесно да махнеш помпата, също и след нея един.
pipilica - майстор
Кво стана оправи ли хидрофора.
Synthy - специалист
Да, оправих, но не съм писал, защото не успях да снимам. Искаше ми се всичко на куп да постна :)
И разбрах в последствие нещо: черни фитинги за PVC тръби не се слагат на PPR, щото се получава наводнение :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Synthy написа:
Да, оправих, но не съм писал, защото не успях да снимам. Искаше ми се всичко на куп да постна :)
И разбрах в последствие нещо: черни фитинги за PVC тръби не се слагат на PPR, щото се получава наводнение :)
:-D ППР тръбата е по-твърда и полиетиленовите фитинги трудно се впиват и може да изпуснат тръбата.
Synthy - специалист
Е точно това се случи - изпусна. Добре че го хванах на време, имаше малка локва :) Повече подобни изпълнения няма да правя.
lux_e_on - специалист
Synthy написа:
Съвсем правилно предполагаш - към съседите от съседната къща отива 3/4" тръба, към моята къща (2-етажна, т.е. реално 2 домакинства) - 1/2" иза двамата. Проблема ще се реши с копаене - 1" от водомера, след това 1/2 към другата къща, и 3/4 към нашата къща. Обаче е много разправия това копаене. Като пари може и по-скъпо да излезне, защото от Софийска вода идва 3/4 :( А с тях е доста неприятно човек да се разправя. Затова реших да правя кръпката.
Те че са неприятни от Софийска вода така е,но на тебе че ти трябва по-голямо като Ф захранване е сигурно.Нормалното за еднофамилна къща е 3/4,за двуфамилна поне 1цол,а доколкото разбирам ставате 3 къщи-полиетилен Ф40 примерно или отделни отклонения за двете къщи.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12

Тема "Въпрос за хидрофор!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: