• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
aleksnp - специалист
С новият керамичен затварящ механизъм.
Пишеш "всеки път". Това се питам- всеки път, като разглобиш, поставяш нов механизъм, или?!
aleksnp - специалист
На тъп ли се правиш? Купих един керамичен затварящ механизъм. С него вода нема. Излиза на парчета. Връщам стария кеклов, поне с него имам вода. Няма да се ползва кранът.
съб апр 12, 2025 2:23 pmaleksnp написа:
На тъп ли се правиш? Купих един керамичен затварящ механизъм. С него вода нема. Излиза на парчета. Връщам стария кеклов, поне с него имам вода. Няма да се ползва кранът.
Ако тъпо пишеш
съб апр 12, 2025 2:12 pmaleksnp написа:
Спирам водата, развивам керамичния механизъм и всичко излиза на парчета - челното уплътнение и керамиките. Това, няколко пъти повторено.
дори най острото може да ти изглежда тъпо. Досега не съм те "квалифицирал", макар да предоставяш много поводи.
aleksnp - специалист
Извинявай, ама как да го напиша по-разбираемо?
MamaMy - майстор
Както във всяка работа и тук си иска разбиране. Новия механизъм не работи като старите. Не го стягаш като малоумен, а затягаш докато опре челото. Бележиш колко остава да прибере гуменото уплътнение и му подлагаш клингиритови уплътнители до размера + малко повече. После стягаш културно само на ръка. Може да уплътниш резбата с течен тефлон или с тефлонов конец. Стягаш съвсем леко и ползваш със здраве. Ако си дървар, такъв ще си останеш. Фината работа и табиетлъка не са за всеки. Асимилирането на това какво правиш и какво трябва да направиш е съвсем друго. Нищо не става само с механично повторение ако няма разбиране.

ПП И кучето гледа месаря цял ден, но само с гледане месар се не става. Иначе не е лошо човек да си вярва, но не бива да подценява останалите. Пречи му на правилната преценка на собствените възможности.
gogo7777 - майстор
Аз подозирам, че навива кеклата на крана при затворено положение, а трябва при отворено. Т.е. при положение, в което механизма е най-къс.
aleksnp - специалист
Пробвах и двете положения. При отворено тръгва водата, но затвориш ли, няма отваряне.
Явно налягането си върши работата и с керамичния.

• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10

Тема "Проблем със затварящ механизъм на кран" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: