• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Тани - модератор
А помислил ли си за нивомер за пералня? Обикновено са за по 2-3 нива . :idea:
lenko71 - специалист
bisoft написа:
Ти кажи как да "натъманим" подходяща схемка към това чудо ?
И какво аджеба ще трябва да прави тая схема. Ако става въпрос за положението межгу два рид контакта, единственото решение е микроконтролер със съответната програмка. Много по просто е да бучнеш няколко кабела във водата, които да отиват към няколко компаратора (за отделните нива). На изходите им връзвай каквото искаш - светодиоди, релета...
Тани - модератор
http://constructor.bg/shop/product_info ... s_id=11478

за съжаление обаче нямат в наличност , но ако се поровиш ще намериш схемата и печатната платка.
Милен - майстор
Идеята е добра. За поплавък може да изпозваш например стиропорена шайба и има едни малки но много силни магнитчета използват се за магнитни копчета по чанти, калъфи за телефони и др.

За запомнянето на положенията може да се измисли някаква тригерна схема с логически елементи управляваща изходото реле.
bonjyr89 - специалист
Тани написа:
http://constructor.bg/shop/product_info ... s_id=11478

за съжаление обаче нямат в наличност , но ако се поровиш ще намериш схемата и печатната платка.

Аз напълно подкрепям ТАНИ това устройство което е цитирал е същото като на хоби кит само че тяхното е за 7,50лв. Слагат се две такива устройства на различни нива свързани и имаш за 20лв. показател със шест зони и проблема ти е решен по прост начин :)
bisoft - специалист
bonjyr89 :
... Слагат се две такива устройства на различни нива свързани и имаш за 20лв. показател със шест зони и проблема ти е решен по прост начин

Точно така bonjyr89, идеята е повече от прекрасна - готово решение е този контролер от конструктор, как го открихте :) ? Това най вероятно е 4-рен ОУ компараторен или LM324, или подобен с полеви входове, много свежо изпълнение, браво !
Днес от магазин "Конрад" в Пловдив, понеже нямаше рийд ампули си купих за по 1,90лв. цяла китайска "силно казано алармена инсталация". вътре с батерийките, св.диоден индикатор, сиренка с пиезокристал, рийд ампула,вързана на някакъв "прост тригер" и магнитче в отделна пласмасова кутийка ... абе истината е че ги купих всичките 6, които имаха хората ... Тия китайци за шепа ориз правят "5 за лев" :lol: .
Сега аз заминавам, приятели да се изпробвам :razz: , до понеделник, ще докарам и малко снимчици ...
Без Вас не бих стигнал лесно до истината. Винаги съм казвал повече глави - повече мисли !!!

С уважение Бисер.
bonjyr89 - специалист
Благодаря bisoft,
смея да твърдя,че са много надеждни до момента съм използвал около 30бр. такива ниворегулатори,като единият случай беше абсолютно същия като този само,че с девет нива свързах три ниворегулатора последователно ( когато първият покаже ниско ниво включва втория,втория включва третия и т.н.) и така се следи цистерната ми която е 50куб/м. за овощната градина. :)
Иначе това с риид ампулите е гениална идея,само,че трябва да се използва някакво много малко и много силно магнитче.
Успех!
LazarGanev - "Велик майстор"
А какви датчици (сонди) трябва да се ползват?
Тани - модератор
LazarGanev написа:
Най-обикновен кабел! Просто му оголваш единия край и го поставяш на нивото , което искаш да следиш!
bonjyr89 - специалист
LazarGanev написа:

Както казва Тани най-обикновен кабел.Аз даже и не им уголвам краищата и пак работи перфектно,само се поставят на желаните нива.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Как да измервам съдържанието на бидон 750л." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: