• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 12
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Synthy - специалист
Ето какво сътворих. Бях обещал снимки :) Всичко работи както трябва, според "проекта" :-D

Прикачен файл

DSC_2120.JPG

Прикачен файл

DSC_2124.JPG

Прикачен файл

DSC_2121.JPG

Прикачен файл

DSC_2123.JPG

Прикачен файл

DSC_2125.JPG
lux_e_on - специалист
Добре изглежда.Въпрос имам обаче,защо е тоя малък кран на резервоара и защо е клапата след него?
Synthy - специалист
Ако говориш за крана на снимка DSC_2125.JPG (след резервоара преди помпата) - той е за да спирам водата от бидона ако се наложи да махам помпата (поради някаква причина). Възвратният клапан е за да не връща налягане към бидона и помпата да бачка нонстоп. Оказа се, че тази помпа и разш. съд нямат възвр. клапан, който да спира връщане на налягане (по-горе съм писал по този въпрос какво се случва).

Ако говориш за 2-та крана на първата снимка (DSC_2120.JPG) - те са за пълнене и подаване на вода към водопровода. Ако се наложи поради някаква причина, спирам двата крана, и вече имам възтановено подаване от ВиК мрежата като хидрофора е изолиран.

Ако говориш за "клапана" преди филтъра на бидона - това не е клапан а холендър :)
Каналски - специалист
Synthy, за "Направи си Сам" си е добре, проблема е че и да беше някой "Майстор" пак подобно щеше да се получи. Но има неща които не са Коректни за мен, но ще си замълча :)
lux_e_on - специалист
Говоря за последната снимка.Въпроса за крана на резервоара е:не е ли малък-скопяванена фона на тръбата.Клапата между резервоара и хидрофора е другия въпрос-за какво е като ми се вижда че имаш пресостат или флуид контрол?А понеже спомена холендъра на пълненето преди филтъра-да му беше сложил един магнетвентил с холендри.
Synthy - специалист
Каналски, нищо не спестявай, поне не и на мен :) отворен съм за всякакви съвети и критики :-D
А крана не стеснява нищо, защото муфата на бидона долу е 3/4, аз съм сложил преходник за да стане 1", така че нищо не се стеснява. Пресостата не спира налягането да се връща, или поне моят не го прави. магнетвентила умишлено е избегнат, защото не исках да имам електрически части по инсталацията (преди холендъра имам кран, в другото помещение). Холендъра го сложих, за да мога да разглобявам при филтъра без да правя мазало. А и поради друга причина (бях объркал малко свръзките, та се наложи вече на сглобеното да преправям - холендър беше най-безболезненото решение). Достатъчна ми е защитата от работа на сухо, където епотопена в резервоара и там има 220V напрежение (дано не пробие изолацията :? ). Колкото по-малко електрически части има, толкова по-добре за мен, все пак е вода, с разтворени соли -> проводник.
lux_e_on - специалист
Мерсаж за разяснението.Просто любопитствам.
Каналски - специалист
Synthy написа:
Каналски, нищо не спестявай ....
OK , мое мнение ! Освен картинката се сещам и че никъде не видях Укрепване/Закрепване на тръбите.

Прикачен файл

_PICs.jpg
_PICs.jpg (81.27 KиБ) Видяна 3534 пъти
Последна промяна от Каналски на пет фев 17, 2012 3:48 pm, променено общо 1 път.
Synthy - специалист
Да, има спирателен кран. И Благодаря за съветите :) Укрепване на тръбите няма, прав си. Ще сложа. А защо трябва да преместя възвратния клапан на изхода преди пресостата? Както и защо според теб трябва да махна възвратния клапан на изхода на резервоара (до крана)? Без него връщаше налягане към бидона.
LazarGanev - "Велик майстор"
Възвратния клапан до бидона не трябва да се маха, а този след хидрофора е излишен - там може да има кран за отделяне на хидрофора за обслужване. Но може да и с възвратен клапан. Долу ще е по-добре(както е посочил Каналски), защото така губиш малко (някой метър) от напора
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 12

Тема "Въпрос за хидрофор!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: