• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
hidrazin - майстор
Сработва и по поток и по налягане.
Освен това трябва да има и таймер примерно за 10-15 секунди.
Демек - ако няма нито поток, нито налягане изчаква 10-15 сек и блокира захранването на помпата.
Закъснението е за да има време да направи налягане и да засмуче вода при самозасмукващите.
Някои са и "по-умни" - през определен интервал от време правят повторни опити.
То не случайно струват по 100-тина лева и нагоре.
:partyman:
mar80 - специалист
Пратих помпата в сервиза в Пловдив. Днес си я получих обратно. Признаха ми гаранцията и не съм плащал за части и ремонт. Сменени дифузьор и инжектор, но не работи както преди. Бавно вдига налягане и след задържане на пресостата не може да вдигне повече от 3.1 бара. Преди вдигаше до 3,5-3,6 бара. Звънях на майстора и той ме обеждава, че тази помпа не може да вдигне повече от 3,1 бара. В същото време още като я взех ми каза, че я настойл да изключва на 3.1 и вкл. на 1,8 бара. Така се получава, че тя е на кантар я изключи я не. Аз мога да намаля горното налягане, но не е там проблема. Нещо не е направено както трябва. Утре ще звъня в централата в София.
koveslav - майстор
На табелката колко метра воден стълб пише за макс?
hidrazin - майстор
Че той е писал модела още в първия пост. Ей тук най-слабата помпа.

Изображение

:partyman:
mar80 - специалист
По табелата е 34 метра (3,4 бара), но качваше до 3,5 бара. Притеснява ме повече, че бавно вдига налягане и следователно и по-бавно изключва.
mar80 - специалист
Върнах помпата пак в сервиза да видим какво ще стане.
mar80 - специалист
Голяма мъка с тоя хидрофор. Яд ме е, защо изобщо го сложих. Днес си го взех след повторно връщане в сервиза. Майстора ми каза, че го е настроил да включва на 1.9 бара и изкл. на 3.1 бара. До тук добре. Слагам го съвсем друга настройка, включва на 2.4 бара изключва на 3.1 а балона беше на 1.5 бара. Като си представя, че пресостата не мърдаше повече от 2.1 бара а сега не мога да го сваля под 2.3 бара. Играх си над 3 часа и не става. Ако го оставя вкл. 2.3 изкл. 3.1 бара а разшерителния съд на 2.1-2.2 няма да е оптималния вариант. Утре ще си поиграя още.
Andri01 - майстор
В кой град си? Добре е ,когато някой пита нещо и има проблем да пише от къде е . Има разни смотани пенсии,като мене ,дето поне могат да опитат да помогнат ,а и имат време. Е,не че са особено умни ,ама...е,това е лично мнение ,просто споделено.:) :partyman:
mar80 - специалист
Мерси, че предлагаш помощ, но съм много на юг - Златоград
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Максимално работно налягане на хидрофор Wilo." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: