• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
VLADO66 - майстор
Поразрови се със търсачката,има доста теми.Ето ти една viewtopic.php?f=22&t=34328&p=373270&hilit=%D1%85%D0%B8%D0%B4%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%BE%D1%80+%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%BE%D0%B0%D1%80#p373270
piron45 - майстор
Нямаш проблем да го направиш и ще ти върши работа, само сложи един възвратен клапан на входната вода след водомера за да не връщаш водата обратно във водопровода като пуснеш хидрофора. Разделянето може да стане и с кран или магнет вентил, но с възвратен е най простото решение.
Друг е въпроса за какво ще ползваш застоялата вода в резервоара.
ivanov6600 - специалист
Естествено, че става. Това е масова практика по селата където не винаги има вода. От водопровода след водомера наистина си сложи един възвратен клапан а в цистерната поплавък от казанче, нали не искаш да прелее водата. След това хидрофора и всичко пее
iva6ki - специалист
Понеже като повечето хора и аз имам къща на село
но 1тон застояла вода май няма да става за пиене
или ще има привкус на застояло. :?:
gechev - специалист
В резервоара сложи сребърна монета или вилица, лъжица. Само да е сребро. Сребърните йони не позволяват развитие на бактерии. Този номер и сега се практикува в корабоплаването. Успех.
VLADO66 - майстор
Ако има продължителни периоди на безводие и 1тон може да са малко,но ако е само за компенсиране на ниско налягане и 150л стигат.
nikolson - майстор
gechev написа:
В резервоара сложи сребърна монета или вилица, лъжица. Само да е сребро. Сребърните йони не позволяват развитие на бактерии. Този номер и сега се практикува в корабоплаването. Успех.
Разбира се, това е тайната и на светената вода, но в 1 тон вода колко сребро трябва, че да е по-евтино от една филтърна система?
hidrazin - майстор
nikolson написа:
Разбира се, това е тайната и на светената вода, но в 1 тон вода колко сребро трябва, че да е по-евтино от една филтърна система?
Не много. Не важно колко е като количество а контактната площ. Може да в във вид на тънко фолио, посребрена мрежа, посребрена ламарина... Въобще площта да е голяма.
:partyman:
barborino - специалист
hidrazin написа:
nikolson написа:
Не много. Не важно колко е като количество а контактната площ. Може да в във вид на тънко фолио, посребрена мрежа, посребрена ламарина... Въобще площта да е голяма.
:partyman:
+1 При мен от 5год. е така и няма проблеми :) Направо се притеснявам да не станем със синя кръв :-D
Synthy - специалист
Аз не бих пил вода от бидона, както и не пия де. Ползва се за други цели, но не и за пиене.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Тема "Въпрос за хидрофор!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: