С какво Фи е този сондаж? С какъв дебит е? Дай малко повече подробности.
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
ivanovbg
- майстор
352 мнения в "Помощ за преправяне на сондаж!"
ivanovbg
- майстор
Доколкото разбирам искаш да избегнеш постоянното обезвъздушаване. Ето ти една лесна за изпълнение полуавтоматична схема с бойлера дето го имаш. Работи на следния принцип. крана стои отворен при първоначалния пуск. Помпата автоматично пълни бойлера докато работи. Преди да спреш помпата затваряш крана. Преди да я пуснеш отваряш крана, водата от бойлера напълва системата и пускаш помпата. Тя автоматично ще си допълни бойлера по време на работа. Времето - след колко да пуснеш помпата ще го установиш опитно. Крана можеш да го замениш с ел. задвижка, ако таблото за пускане е отдалечено от помпата да не правиш излишни движения между бойлера и таблото. Може и напълно да се автоматизира при желание с едно реле за време което да пуска помпата със съответното закъснение. Може да се наложи да се монтира още един автоматичен обезвъздушител на врътката за обезвъздушаване на помпата. Не се монтират капачките на обезвъздушителя щот от там гони въздуха от бойлера и при пускането от крана пък засмуква въздух за да напълни системата. Обезвъздушителя е обикновен дето се ползва за радиатори.
Прикачен файл
untitled.JPG (18.59 KиБ) Видяна 605 пъти
miroki
- майстор
Ако подкачи с ръчната помпа това със схемата за какво му е?
Ако не подкачва с ръчната водата ще замине долу.
Трябва бая вода да има да изчака да почне да слиза, че тогава да пусне. И то ако няма въздух в тръбата.
Оня вариант, който си е направил е по-добре.
Аз още чакам да отговори, след второто пълнене на резервоара тръгва ли водата? Както писа веднъж.
Ако не подкачва с ръчната водата ще замине долу.
Трябва бая вода да има да изчака да почне да слиза, че тогава да пусне. И то ако няма въздух в тръбата.
Оня вариант, който си е направил е по-добре.
Аз още чакам да отговори, след второто пълнене на резервоара тръгва ли водата? Както писа веднъж.
Georgi345
- специалист
пон авг 12, 2024 8:39 amivanovbg написа: С какво Фи е този сондаж? С какъв дебит е? Дай малко повече подробности.Сондажа съм го направил с тръба 1 1/4. За дебита не мога да кажа. Днес сложих помпата ми за вода в шахтата която съм изкопал за да може да е по на ниска. Помпата е райдер с вход и изход 1 1/2. И вади 200литра/мин (съмняваме да вади толкова но такива са й параметрите).
Georgi345
- специалист
пон авг 12, 2024 8:17 amhidrazin написа:Разбирам, но как да разбера от коя снадка смуче въздух. Предполагам е от по горните снадки. Понеже тръбата като я набивах където съединявах, й слагах муфи като навиех калчищата мазах и с блажна боя. И според мен снадките на тръбата която е в земята, няма как да изпускат.пон авг 12, 2024 7:34 amGeorgi345 написа: ... как като подкача вода с ръчната помпа и включа електричеката помпа, вади с часове вода. Според мен ако смучеше от някъде въздух нямаше да изкара вода и с електрическата.Ако не смучеше от някъде въздух, на другия ден (или в който и следващ да е ден, месец ...) водата нямаше да е изтървала.
Демек в тръбата на сондажа преди крана винаги щеше да има вода.
При мен няма такъв балон - само сонда, помпа и ръчна помпа за подкачване - всичкото това монтирано в шахта.
С ръчната помпа съм подкачвал за последно някъде преди 8-10 години но си я държа за всеки случай.
![]()
А за ръчната помпа и аз искам като напомпя един път да не се занимавам всеки ден да помпя а да си стои така с години. За да може да си монтирам един хидрофор и да си захраня къщата. И да не се занимавам с никакви разширителни съдове и т.н.
Та ако може да ми кажете как да намеря откъде изпуска... Ако е необходимо ще пратя и снимка ..
Тема "Помощ за преправяне на сондаж!" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература