mar80 написа:Продължавам с мъката и усещам как няма да ми издържат нервите и ще я хвърля на боклука. Няма ясна настройка на тоя пресостат. Развиваш големия болт уж да падне налягането, да ама не. Мръднеш ли единия трябва да барнеш и другия болт. Не става. И най-тъпото да го настройш така, че при включване налягането за миг да не пада на 0 бара. Така добре си беше настроена, защо изобщо трябваше да я пипа.Абе не знам какви системи въртите,аз ще ти споделя моя опит с моя хидрофор.Значи първо източваш балона и при празен балон мериш предварителното налягане на въздуха в него.Моето е 1.5атм. и никога не съм го променял и не съм се съобразявал с регулираното налягане на водата.След това зареждаш хидрофора и го правиш от големия винт да изключва на желания максимум.Тогава започваш само с малкия винт да регулираш хистерезиса и да търсиш желания минимум.Моя съм го настройвал така и скоро ще направи 10-на години без да ми е пукал балони или да съм имал каквито и да са повреди.Успех и споко с нервите.
mar80 написа: Единствено не мога да разбера на какво се дължи този рязък спад при включване на помпата. При първия монтаж я настроих да не мръдва стрелката на манометъра при включване, но сега не успявам.Ами това минаване през нулата е заради факта, че водата в балона свършва преди да включи помпата. Трябва да настроиш налягането на въздуха да е по-малко от налягането на включване на помпата, т.е. помпата д включи преди да е свършила водата в балона
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: