• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
filmatoplo - майстор
Лазаре имам сега една дилема ,може скоро да ме пати едно вързване на 5 хидрофорни помпи теглещи от цистерна зареждана от потапяща помпа от сондаж -дебит има. Та помпите ще теглят от цистерната в паралел и ще набиват налягане пак в паралел в полиетилен 2 цола който се явява захранване на 5 къщи . Преди всяка помпа ще има възвратен клапан ,след нея пресостат -ще има и централен разширителен съд поне 500 литра .Защо 5 помпи в паралел а не всяка къща за нея си-целта е всяка помпа да си взима ток от нейната къща обаче да може да нагнетява и на другите 4 .Помпите ще се включват на едно и също налягане и ще спират също на едно нялягане .Въпрос-така с 5 пресостата няма ли само 1 помпа да нагнети налягане и за другите при положение че са на общ колектор .Може ли и удачно ли е да сложа само 1 централен пресостат с контактор който да управлява 5 те помпи .А ако сложа след всяка помпа пак възвратен клапан да не се влияят пресостатите. А бе греша някъде ама къде . :?
Милен - майстор
Няма ли да е по евтино и лесно да се сложи само една помпа с необходимия общ дебит и налягане и един електромер на който да си поделят енергията консуматорите. Ако бяха 20 къщи 20 помпи ли щеше да им сложиш :-D някой търговец на помпи яко ще намаже :lol:
filmatoplo - майстор
Колеги по скоро ме интересува технически да ли е възможно -броя на помпите не го гледайте . Приемете го като работа и свързване на 2 помпи в паралел .Има някаква игра с клапите и пресостатите -Лазаре и Емоз драска ме тоз въпрос , че не отидах и на плаж. :wink:
filmatoplo - майстор
Fluida-bg.com -хидрофорните паралелни уредби - пак чакам някакъв коментар -щото са 5 помпи ей ,да не ми се смее цяло село :lol: Задължително ли е инверторен контрол на оборотите на помпите или он-оф работа с пресостатите стига .
Милен - майстор
Ще ти се смее селото с тази попена централа която си им замислил.
filmatoplo - майстор
2-3 помпи купешки нее смешно , 5 били смешни . То и 5 трабанта един до друг са смешни - пиши защо.
LazarGanev - "Велик майстор"
И на мен ми изглежда лудешка работа, не усещам смисъла :?
filmatoplo - майстор
Сега има изградена хидрофорна инсталация с 1 помпа за едната къща - човека захрани един полиетилен 2 цола и даде на другите 4 къщи вода -една година стига . Сега им дава да черпят паралелно от бидона с вода -обаче всеки със своя помпа . Това пак добре ама искат всяка помпа да нагнетява в общия полиетилен -бустер система .А ко всяка помпа си подава зонално за къщата не може да подава в общия колектор - сега може ли и кое е лудото . Да се смеем ли на 12 цилиндров двигател.
filmatoplo - майстор
Аз това съм го виждал - няколко бустера с по 2 помпи зацепени с фланци един за друг - ама къде в кой сайт. :? Последно искам да знам да или не - пък ако трябва аз ще съм първия :)
filmatoplo - майстор
Браво бе Лазаре , твойта каскада от 5 газови котела - на кво мяса :lol: А йде да я борим с мойта каскада. да не се засегнеш щото няма да ми върви бирата на китайския :drinkers:
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13

Тема "Моля помогнете -водна помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: