• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
alantion - специалист
Извинявам се ако не съм уцелил точното място .
Въпросът ми е: знае ли някой каталог за меки (гъвкави) връзки,тези за захранването на ел. бойлер.По-точно ме интерисува на какво налягане са изпитани.(до колко атм. могат да издържат)
Известно ми е че всеки производител би трябвало да отбелязва на изделието съответните параметри,но на тези които се предлагат масово по В и К щандовете освен цена друго не могат да ти пояснят.
А има турски,български,италиански,китайски,френски,и такива с неизвестен произход.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
...А има турски,български,италиански,китайски,френски,и такива с неизвестен произход.
Всъщност, всички са китайски :wink: .
LazarGanev - "Велик майстор"
Вземи едно парче тръба с ал. вложка и няколко прехода(ракора) и си направи сигурна гъвкава връзка.
vladtod - специалист
n_a написа:
...А има турски,български,италиански,китайски,френски,и такива с неизвестен произход.
Всъщност, всички са китайски :wink: .
БулМат Добрич произвеждат меки връзки,не всички са китайски ,но има едно но,качеството е "китайско" т.е. боклук.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Исках да купя български (на няколко пъти, вече се отказах) и все ми обясняваха продавачи, как разликата в цената е прекалено очебийна, никой не купува бг, залежават им, връзват им парите и затова вече не зареждат.
Пазарна.......
Rumen Iankov - специалист
LazarGanev написа:
Вземи едно парче тръба с ал. вложка и няколко прехода(ракора) и си направи сигурна гъвкава връзка.
Направи както казва колегата и няма да имаш проблем
8180 - майстор
В подобна тема, преди време питах за едни гъмкави връзки, които са като метално гофре и вътре "никой". По трудно се гънат, но ми изглеждат стабилни.
Сега знам и къде се произвеждат в София. Всъщност правят ти ги веднага, на место, по зададен размер.
Някакви идеи, ако сте ги ползвали - дали са надежни!?
Мога да попитам за цени, че ги забравих.
крум - специалист
Я сподели за тези връзки, че аз на гумираните не им вярвам, а съм набутал 2 в шкафа под мивката... с други думи искам да ги сменям по някое време с нещо по-надежно.

От тези гумираните знам къде се произвеждат в София - по локалното на Борис, след МО към К. Величков. Мисля номер 35 или нещо такова.
8180 - майстор
Абе аз вече 4-5 г. съм с подобни - даде ми ги един приятел. Карат сега трети бойлер, но при днешните бойлери, това едва ли е показател.
Мислех, че са медни, но тези дето ги споменах, че ги правят май казаха нещо друго. На ул. Любляна ~46 - новите магазини.
Работи се както и с другите - не са толкова меки и е хубаво да са близко до размера или доста по-дълги, за да се направи цял кръг. На "усет" по-малко от ф100 трудно ще завият. Беше ме страх да не ги счупя.
В извесна степан са и грознички или поне както аз ги огъвах.
Мага да намина за повече инфо, ако на някой му трябва.
Статистиката ми е малко, та затова и питам дали друг знае колко да им се вярва.
Цецо - специалист
Най-сигурна е връзката която предлага LazarGanev.Аз така съм свързал бойлера.Но за свързване на батерия възниква следния проблем.Към батерията трябва да се завие нипел с размер от едната страна като отвора в батерията,а от другата страна половин цол и с адаптер да се свърже с тръбата с алуминиева вложка.Такъв нипел не открих в нито един магазин досега.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за "МЕКИ ВРЪЗКИ"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: