• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
maddog3 - напреднал
Здравейте и похвала за форума много е готин .. моля за съвет ..значи имам стояща батерия Franke Logica Cromo .. оказа се обаче че меките връзки към нея са къси и трябва да ги удължа с други .. до тук добре .. но след като минах през два магазина и купих "удължители", слагам тефлонова лента и уплътнители . . то винаги тече на снадките .. на какво може да се дължи според вас ..
Rumen Iankov - специалист
Махни тефлоновата лента и направо си навивай снадките.По принцип трябва да има и гумичка на гъвкавите връзки.
Стефан - майстор
След последното наводнение на съседите под мене съм премахнал всички меки връзки. Не им вярвам, въобще.
maddog3 - напреднал
e че то без тефлоновта лентя няма ли да тече ще повече ..нали тя и калчищата се слагат за уплътнение .. де да знам де .. ама така съм чувал .. просто не мога да разбера как.. тече при положение че всичко сувпада едно към едно има и гъмени уплътнения абе .. вси4ки изглежда като истинско .. ама като пусна водата ии капе :sad:
Чаро - Акълия
какви меки връзки си купи??? не трябва да тече ако са качествени(има Добричка-бати как да го напиша тва, фирма -нейните са сравнително добри )
махни тефлона/калчищата.....провери гуменото уплътнение-да не е наранено от презатягане, стегни хубаво и гледай от къде тече..... (мисля си че ще трябва да си купиш други меки връзки)
LazarGanev - "Велик майстор"
Уплътнението при меките връзки става ЧЕЛНО, махни калчищата и само стягай - там си има гумено челно уплътнение. Предполагам, че си взел мъжко-женско?
Антония - специалист
И нашето Franke дойде с къси връзки, и ние купихме удължители, и при нас прокапа от съединението... само дето се случи 2 седмици след монтажа и то през нощта. Щур късмет беше, че чух коварното кап-кап-кап преди да е направило локва. Нашето решение -- купихме си нови връзки с необходимата ни дължина и качествено направени нипели. А оригиналните Franke с наставките ги изхвърлихме.
maddog3 - напреднал
ми да и от нипелите капе .. ами откъде хубави ..
Антония - специалист
Или от Бриколаж, или от Практикер ги взехме. За мивката в банята пък ги купих от Юроком.
maddog3 - напреднал
амии да маи до практикер ще се разходя :)
мерси много
  • 1
  • 2

Тема "как да вържа меките връзки на стояща батерия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: