• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
maxuel82 - специалист
Прегледах този форум(ако все пак има подобна тема се ИЗВИНЯВАМ) но не открих това което ме интересува в момента и затова ще питам: Идва ред да правя водопровода и искам да попитам какви тръби да използвам за прекарване на водопровода в банята и кухнята! Дали ПОЛИПРОПИЛЕН или от тези ДЕТО СЕ ЛЕПЯТ С НЯКАВО ЛЕПИЛО (видях ги в "Бриколаж")те са доста по-тънки от полипропиленовите и по добре изглеждат Ама вие ще кажете кои са по добри :? Въпрос 2: Можете ли да ми кажете на колко цола са равни различните размери дадени в мм. на полипропиленовите тръби че днес ходих да питам за цените и като им кажа 1/2 и3/4 се чешат по главата и ми казват някакви милиметри 20мм.30мм. и тн. :? Въпрос 3: Има ли значение на кой производител ще купя полипропиленовите тръби а също и тръбите за мръсната вода(ПВЦ) :? Някъде из форума бях чел че българските тръби не са били лоши (говоря за ПВЦ тръбите) Като за начало толкова после като купя материалите пак ще има въпроси :-D
Последна промяна от maxuel82 на чет фев 26, 2009 8:00 pm, променено общо 1 път.
maxuel82 - специалист
Много благодаря за бързия отговор :gott: За българските ПВЦ тръби няма проблем има ги почти във всеки магазин но за полипропилена :? немога да намеря EKOPLASTIK има някакви други пак чешки (fresh co) 1.30в е за студената вода и 1.68лв за топлата! В магазина ми казаха да си правя водопровода с тръби само са топла вода техните майстори така били правили :? А на самата тръба ли трябва да пише EKOPLASTIK или не :? да знам какво трябва да пише на тръбата че измамници колко искаш :?
maxuel82 - специалист
Time2Burn написа:
Стига фитингите да не са шарени всичко е ок.
Имаш предвид да не са от различни производители или нещо друго :? А и ако можете да ми кажете каква е приблизително цената на българсите ПВЦ тръби че в различните магазини различни цени от 1.80лв за метър та до 5.35лв/м :? за да знам да не ми набутет китаиски защото на тръбите нищо не пише :!:
LazarGanev - "Велик майстор"
Е, точно от тези, анонимните бягай! Нямаш работа с производител, който или го е срам, или няма техническа възможност да си напише името! Колкото до ППР тръби за студена вода - аз такива не купувам изобщо - те, както и водомерът за студена вода нямат място в една система с бойлер, каквито са повечето съвременни жилища. Икономията на дребни стотинки после излеза солена при повреда на възвратния клапан. Цена 1,80лв е нормална за ПВЦ ф50, а 5,35лв е нормална за ф125 - ти за какви диаметри говориш?
maxuel82 - специалист
LazarGanev написа:
ти за какви диаметри говориш?
Ами за ф110 такава мисля да използвам за централна тръба и в нея да се включват всички останали-ф50 :?
ronik - специалист
maxuel82 написа:
LazarGanev написа:
ти за какви диаметри говориш?
Ами за ф110 такава мисля да използвам за централна тръба и в нея да се включват всички останали-ф50 :?
Всички освен тоалетната.
maxuel82 - специалист
Да тоалетната ще я включа в ф110 иначе ще стане много интересно :toimonster:
maxuel82 - специалист
Последен въпрос преди да купя тръбите ;Днес пак ходих до един магазин и там работят с чешки тръби но на INSTAPLAST добри ли са тези тръби?????????? цената им е ф20 топла1.68 лв.студена 1.38лв. ф25-2.28 лв. :? Немога да намеря EKOPLASTIC та затова ви питам дали и тези на INSTAPLAST са добри :? А ПВЦ тръбите на КДН Габрово са 5.14лв за ф110 и 2.39за ф50 :idea: но човека в магазина ми препоръча на тази цена да си купя тръби WAVIN били по-добри? Моля кажете си мнението :!: :!: :!:
maxuel82 - специалист
Днес купих тръбите намерих Екопластик И както бях щастлив че съм намерил почнах да дупча плочите между етажите Ама вижте какво направих в бързинатабез да видя че това е мръсен канал помислих че е само парче ПВЦ тръба сложена в бетона за да се улесни работата подупченето :cry: :cry: :cry: И без много да му мисля ударих 3 пъти с копача и я прерязах ама останах много изненадан - това е мръсен канал :cry: И понеже стенета на долния етаж е по широка тръбата е зазидана в стената и не се вижда? Има ли някакво решение или трябва да копая долната стена а етажа не е мой и става страшно :cry: :cry: :cry: ЕТО КАК ИЗГЛЕЖДА ТРЪБАТА

Прикачен файл

Picture.jpg
Picture.jpg (34.34 KиБ) Видяна 5582 пъти
ronik - специалист
Кажи откъде идва и накъде отива тази тръба, че не се вижда от снимката.
  • 1
  • 2

Тема "Въпроси за ВиК" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: