Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
sergi - специалист
здравейте

предстои вкарване на вода в този имот
кухнята е в пристройката а до сега е ползван само кладенеца.
къде според вас е удачно да бъде водомерната шахта и тръбите към пристройката?
в бъдеще ще се направи и хидрофорна система от кладенеца

благодаря

Прикачен файл

разположение.jpg
разположение.jpg (14.1 KиБ) Видяна 4083 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Шахтата, струва ми се, трябв ада е по проект. Не където ти си искаш.
От шахтата нататък, си го правиш както ти е удобно.
sergi - специалист
не знам
казали са че ще видят каква е ситуацията и някакви 100 лева щяло да струва ...
още чакам общинска комисия за ново урегулиране на парцелите
и напролет се меткам с тока и ВиК
shotik - майстор
Само проект и съгласувания с бтк,енерго,улично осветление соф.вода засега ни излиза към 590 лв,още 600 за материали за шахта ,тръби и др., 5 месеца въртележка по тези инстанции и не се знае още колко ще ни бавят за какви ли не измислени неща.
Обекта е в село Мировяне до София,къща на 38 г и искаме смяна от едната улица ,където сме последен абонат на минаващ затлачен водопровод,да се прехвърли водоподаването от друга ,където е друг магистрален водопровод с добър дебит.
Пуснал съм една тема още август или септември месец,с обещание да напиша какво се е случило и колко пари ни струва законно да си прекараш ново водно отклонение.
sergi - специалист
shotik написа:
Само проект и съгласувания с бтк,енерго,улично осветление соф.вода засега ни излиза към 590 лв,още 600 за материали за шахта ,тръби и др., 5 месеца въртележка по тези инстанции и не се знае още колко ще ни бавят за какви ли не измислени неща.
Обекта е в село Мировяне до София,къща на 38 г и искаме смяна от едната улица ,където сме последен абонат на минаващ затлачен водопровод,да се прехвърли водоподаването от друга ,където е друг магистрален водопровод с добър дебит.
Пуснал съм една тема още август или септември месец,с обещание да напиша какво се е случило и колко пари ни струва законно да си прекараш ново водно отклонение.

е браво ти ме успокои...
аз си правех сметка напролет да почвам с ремонтите а без вода !
айде тока е вътре
селото е в дивата провинция...дано е по-бързо
Здравей,

Значи ако трябва съгласуване с ВиК и другите инстанции - няма как, трябва да минеш през тях.Все пак провери дали селото е към ВиК или е частен водопровод и ти трябва само разрешение от кмета. Иначе на мен всичко на всичко ми излезе 300лв от които:
- 2 дни копане (пари не съм давал ама останах без душа - вече за копане ще викам багер че ми предстои септична яма и външна тоалетна)
- 60 лв на 'местнио' водопроводчик да ме свърже, не че не можех и аз да си го направя, ама...
- 2 бири
- до към 240лв за материали.

Иначе:
- първо отлях шахтата в едно с металния капак (резнах парче ламарина+панти и болтове от Практикер)
- 1 седмица чакане да стегне
- от там етернитов централен водопровод-> водоземна скоба ф80 > редукция 3/4 (ф25) > полиетиленова тръба с изолация > спирателен кран 3/4 с пробка за отичане > сух водомер 'Беласица' > пак спирателен кран > тройник с тапа (за вилата) и разклонение към външната мивка

Успех

- :cool:
sergi - специалист
благодаря ви и весели празници !!!

като има новости ще пиша

Тема "вкарване вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: