Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
kikaha - напреднал
зравейте сръчковци на моя 10 годишен бойлер фламина се спука тръбата за топла вода вътре във водосъдържателя идеята за ремонт я взех от форума/ще мушна тръба медна с подходящия размер в оригиналната подцинкована /но някой да знае колко трябва да е дължината и бойлера е хоризонтален 100 литра снимки от ремонта по късно в тази тема
lyki - специалист
Измерия , вземи някакъв здрав тел,направиму в края който ще влезе в тръбата малка кукичка ,бръкни вътре и я закачи за горния и ръб,направи белязка ,после откачи телчето и го премери.
kikaha - напреднал
премерих растоянието по този начин дължината на тръбичката е 24 см /с нипела който стърчи от бойлера / а общата дълбочина е 40 см обаче тръбата въобще не е 1/2 цола както си мислех аз по малка значително и от материал подобен на пластмаса със силно деформирано сечение с други думи запецнах идеи?Изображение
kikaha - напреднал
и така колеги състоянието е следното има и "малко" исгорели гарнитури

при такъв изглед май нов по-добре и все пакИзображение Изображение
на долната снимка се виждат остатъци от тръба тя се е откъснала от някъде откъде
Милен - майстор
Това гърне да не е извадено от някой коралов риф :roll:
Изчисти го и карай докато се спука, да не мислиш че новите са по -стока.

Тука се коментираше подобен проблем http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=1670

Тръбата която вкараш е хубаво да я огънеш по средата така че отвора и да се пада в горната част на бойлера. Така ще точиш винаги топла вода от топлата. Ако я оставиш права по средата ще черпиш вода с по-ниска температура. Ако сменяш и студената нея я сгъваш на долу.
lyki - специалист
Я по добре смеми проклетия водосъдържател с нов ,или целия бойлер.
Все пак тази проклетия работи под налягане и на всичко отгоре е в дома ти. :? Аз не бих експериментиал.
Имам на вилата такъв стар италиански бойлер пробит,отвора калайдисан с калай,НО е направен стационарно само за къпане с батерия от бойлер за дърва (проточен)вече 10г. ми служи безотказно.
В твоя случай не си зашлужава риска.

Тема "бойлер фламина спукана тръба за топла вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: