Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
sunay_r - помощник
Здравейте
Купих си следния бойлер http://diplomat.bg/product_details.pcgi ... id=92&cp=1 , като бях подведен от продавача ,че разликата между този и този http://diplomat.bg/product_details.pcgi?product_id=90 е само в разположението на изходите , но в последствие разбрах , че единия е под налягане, а другия , който аз купих е на самотек. Понеже мислех да го монтирам под мивката разбрах каква глупост съм извършил с тази покупка.Погледнах,че отгоре и отдолу капаците на бойлера са еднакви с места за изходите от двете страни и казанчето на бойлера беше метално и си мисля ,че разликатана двата бойлера е била само вентила за входа на студената вода.Купих си такъв вентил и го монтирах на входа за студена вода , след което изпробвах бойлерчето и си работеше нормално.
Понеже знам ,че това което съм направил е не според изискванията на производителя въпроса ми е дали може да имам някакви проблеми и какви?
Благодаря предварително за отзовалите се на помощ.
sameks - специалист
Препоръчвам ти в най-скоро време да махнеш този бойлер и да си сложиш правилния за да си нямаш проблеми.Друг е въпроса че бойлер под мивка в кухня не е най -доброто решение.Става но за обществени места със сифон на пода.Ще си съсипеш шкафа.
Master_Kenobi - V.I.P.
Не знам какво имаш предвид под "бойлер на самотек", но ако това е проточен бойлер, да ти кажа, че нито един от двата не е проточен. И двата имат водосъдържател и е дадено време за затопляне на водата.
Разликата между двата е, че едият (вторият) е за скрит монтаж в шкафа под мивката, а другият е за монтаж с батерия, която предполагам върви комплект с бойлера. Или греша и няма батерия?
Силно се надявам да не си обърнал бойлерчето с тръбите нагоре...
Прочете ли това от твоите линкове?
galin.com - специалист
И двата са под налягане - за това не се притеснявай. Само че като си го обърнал с главата надолу къде му се пада нагревателя ? Отгоре ли е ? А и забележи какво се случва - входящата студуна вода е с късата тръба и отгоре, а топлата е с дългата тръба и взима отдолу.
Май по-добре си го преправи или направо си вземи друг.

П.П. Видях че си написал че работи нормално. Може и да е така заради малкия обем на загряваната вода. То почти по цялата дължина има нагревател и температурата бързо се оеднаквява.

Въпрос: На "оригиналния" за скрит монтаж под мивката къде му се пада нагревателя.

П.П.2 Аз ли съм глупав или тия от Дипломат ни правят на будали с монтажа на тази снимка
sunay_r - помощник
Благодаря за отговорите.
Те и двата модела са си оригинални както се вижда в сайта.Закупения от мен модел нагреватела му е отдолу за другия незнам монтирал съм го с изходите надолу както трябва да бъде.Интересното е ,че в сайта им дава ,че и двата модела са под налягане p ном 0,6 МРа, а пък в книжката и на кашона дава да е p ном 0 MPa . Моя бойлер има и смесителна батерия комплект , за който се пише ,че създавал налягане близко до атмосферното.Налягането в тръбите е горе долу 0,4 според мен, то ако не може и на това налягане да издържи . И двата модела ги дават с един и същ водосъдържател и не мога да разбера защо да не може да работи под налягане и защо в сайта им пише едно а в книжката друго. Иначе ако имах тръби до кухнята от банята нямаше да си купя бойлерче, не го слагам от кеф под мивката просто това нещо ако го сложа над мивката познайте каква красота ще бъде.Не купих другия модел защото много бързах и го нямаше и мисля ,че сбърках, но да го сменя сега значи още проблеми.
Master_Kenobi - V.I.P.
sunay_r написа:
Моя бойлер има и смесителна батерия комплект , за който се пише ,че създавал налягане близко до атмосферното.
Мисля, че твоя бойлер трябва да работи САМО с тази батерия. Виж другия модел колко още джаджи има. Не разбрах точно какво ти си взел, но може и да има проблем...
Консултирай се със сервиз, макар и само по телефона. Горещо те съветвам.
sameks - специалист
Отново ти препоръчвам да демонтираш бойлера който си купил и монтирал под мивката.Ако не ти се разкопава за да си прокараш топла вода от банята можв да го направиш с полиетиленови тръби с ал. вложка /от тези дето са за парно/над вратите,през коридора към кухнята.Ако не прежалиш парите дето си дал може да имаш поразии за значително повече пари.А пък ако гръмне когато има хора не ми се мисли.За човека резервни части няма.
romanpm - майстор
Бойлерът е от най-простите , пълни се отдолу със студена вода , а топлата просто изтича отгоре . Аз имам тъкъв с керамичен водосъдържател от години , ползвам го в гаража , и понеже го пълня с маркуче ми се е случвало да изтече водата от което може да дефектира нагревателя най-много , нищо друго не може да се случи защото системата е отворена :)
sameks - специалист
Колеги! Четете внимателно!Човека си е монтирал проточен бойлер под мивката,и го е направил като такъв под налягане.Сложил му е баланс вентил и някои от вас го карат да повярва че всичко е наред.Да ама не!Преметнали са го в магазина и дайте сега да се изтрепят.Това да не като да си закърпиш скъсан чорап.Мисля че,тук е мястото където трябва да се дават само съвети които не биха ни застрашили по никакъв начин.Става въпрос за електричество и вода.Не за латекс или паркет който скърца.Да ме извиняват колегите.
ESPACE - майстор
sameks написа:
Колеги! Четете внимателно!Човека си е монтирал проточен бойлер под мивката,и го е направил като такъв под налягане.
Проточен - друг път. И двата са обемни бойлери, и двата са за под налягане до 6 бара. Разликата е че този дето го е купил върви в комплект с батерия, която явно не му е била нужна. Може да му сложи един възвратен клапан на студената вода ако няма. Да си го ползва със здраве.

Тема "Бойлер на самотек" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: