• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
staho - напреднал
Здравейте всички.Проблема е че има теч между моя таван и пода на съседа в шахтата където са водомерите Идваха разни майстори да гледат всички казват различни мнения.Значи теча е от тръбата на студената вода точно между етажите, там е свободно т.е. има само натрупана мръсотия между тръбите,проблема е че при съседа е мн малко прозорчето за водомерите и мн трудно ще се работи там,затова искат да къртят при мен.Искам да попитам тук знаещите и можещите какви са вариантите за подмяната на тази тръба без да се кърти, много е тясно и не може да се прави резба вътре в самата шахта.Казаха ми че имало някакви бързи връзки които стават и без резба но какво представляват незнам. Ще съм ви благодарен на всякакви мнения
rulom - модератор
Щом в протекла тръбата, значи е изгнила, няма смисъл от бързи връзки, сменявайте всичко с ново.Не си заслужава сега да не разбиваш, а след няколко месеца същия проблем-двойна работа.
Тани - модератор
Според мен най-голямата глупост ще е да подмените старата тръба с нова метална! Нека новата да е от PPR . Така няма да се налага да се правят резби и дори може да си останат старите тръби ако има място. Бих ти препоръчал да смените и тръбата надолу , за да знаеш , че няма да имаш повече проблеми!
staho - напреднал
Да определено няма да е с метална тръба просто искам да знам има ли надежеден начин на свръзка без резба между старата металната и новата пластмасова
Тани - модератор
Има разбира се ! Питай в някоя железария и ще ти предложат. Не знам как точно му е наименованието , но щом при нас в провинцията има два вида в кварталното магазинче...
rulom - модератор
Има и "бързи" връзки, има и "бавни", с навиване на резба, ама най-добре си сменете всичките съседи тръбата наведнъж и ще бъдете благодарни един ден че сте взели това решение.Всичко останало е кърпежлък.
Ако сега оправиш твоя таван и неговия под с бърза връзка, каква е гаранцията че след един месец няма да питаш за твоя под и тавана на комшията отдолу?
staho - напреднал
ОО това е ясно че няма гаранция че след месец няма да потече от другаде но този вход никога няма единодушни решения винаги ще има някой който дори и на инат няма да се съгласи Одеве със съседа взехме решение да подменим тръбата от мен т.е. от 6-ия етаж до горе до 8-ия ,а надолу незнам нямам нищо против, но не искам да се занимавам с хора ,които са против домофонните системи и ел. брави. Изводите си ги направете сами
rulom - модератор
Ако смените всичко наведнъж ще е по-евтино отколкото всеки поотделно, ако и това не ги убеди карай както си намислил.
Това е бързата връзка.От едната страна се надява на тръбата и се стяга гайката, там където няма да има резба.А от другата страна се навива PPR фитинга.Имай напредвид че колкото е по-голям цолажа толкова са по скъпи,не си спомням цени.

Прикачен файл

БЪРЗА ВРЪЗКА.jpg
В случая металната тръба е отдолу.
БЪРЗА ВРЪЗКА.jpg (22.34 KиБ) Видяна 3840 пъти
Тани - модератор
За 1/2 или 3/4 бяха около 10-12 лева.
Johny - майстор
Що не пробваш да уговориш съседите от долу, като сипваш по едно канче вода край тръбите.
Едно време живеех в една кооперация на 1 етаж и се запуши мръсния канал, но никой не даваше пари да се чисти. Една вечер заварих коридора пълен с фекалии. Запуших ревизионния отвор с парцали и отидох на работа другият ден. Когато се върнах, тия с машината тъкмо прибираха маркучите и даже никой не ме потърси за пари.......
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за подмяна на тръба между етажите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: