• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
EDI - майстор
Да попитам нещо.Ще сменям водомера на баща ми.Разстоянието е предварително определено около 185 мм между двете тръби, няма чалъм за промяна.Водомера е по-къс и не стигат 5 сантиметра.Мога ли да вържа водомера на голямата входна тръба с холендъра, а от другата страна между водомера и тръбите към вътрешната инсталация да сложа мека връзка 3/4 или няма да издържи съединението.
sameks - специалист
Ако правилно съм разбрал разстоянието между старите холендри е 185мм.
Свали единия холендър!Потърси удължител 3/4 5см.Ако не намериш монтирай муфа 3/4 с "гол нипел"! Навий холендъра и новия водомер!
Успех!
EDI - майстор
Да, 185 е между двата края.И аз мислех подобно нещо, но реших, ако мога да избягна напасването на разстоянията с мека връзка.Ше пробвам да го напасна с удължител.
PCL82 - майстор
С мека връзка не е издържано решение. Винаги меката връзка може да цъфне. Освен това тя е един гумен маркуч, всичката вода ще минава през него-и тази за пиене. Мен лично не ми допада това.
Не е издържано и защото водомерът ще се носи само от едната страна и няма да е стабилен-ще се клати.

Направи номера с напасването-половин-един час работа.

Една друга идея: може резбите да са запекли и да ме може да ги отвиеш. Тогава нищо няма да отвиваш. Ще вземеш още един холендер и един месингов преход от 1" към 3/4" (месигов, за да е с гладко чело и да уплътни към гарнитурата). Ще завиеш края с 3/4" на новия холендер в прехода и това чудо го слагаш между стария холендер и водомера (след водомера, за да може водомерът да се пломбира на самостоятелния холендер). Не знам като дължина дали ще стане ама има вороятност да стане.

По новите изисквания преди водомера трябва да има пран и мрежест филтър, а след него възвратен клапан и кран с изпразнител. Помисли дали можеш да ги добавиш.

Филтърът е много полезен, защото можеш да почистваш калта и боклуците без да чупиш пломбата. При мен след ремонт на улицата излезе много кал и нялягането беше много слабо-след чистенето се оправи.
Последна промяна от PCL82 на ср мар 16, 2011 4:53 pm, променено общо 2 пъти.
boreto1 - специалист
За да смениш водомера така и така после ще трябва да го замерят и да го пломбират от фирмата ,затова не се мъчи а ги викни те идват зимат новия ,замерят връщат се и го слагат тебе не те бърка колко се мъчат,с две думи те се оправят така и така ще ти вземат парите ,пробвах и аз като тебе само дет си играх два часа се завирам по килера залудо .
EDI - майстор
Благодарско на всички за мненията, ще я смятам. :)
sameks - специалист
Нерде Ямбол нерде Стамбол! Това не е София колеги! И от какъв зор ще ти провеяват новия водомер?
С ВНР /редукция 1"-3/4" / няма да стане!Около 2см няма да ситгнат. Идеята е да си го направи сам човека. С пари и баба знае!
boreto1 - специалист
sameks написа:
Нерде Ямбол нерде Стамбол! Това не е София колеги! И от какъв зор ще ти провеяват новия водомер?
С ВНР /редукция 1"-3/4" / няма да стане!Около 2см няма да ситгнат. Идеята е да си го направи сам човека. С пари и баба знае!
Това може да отговори някой от В и К службите ,сигурно да го обработят да прескача с някои друг кубик на месец -мошенници.Аз смених мойте водомери с нови и ги извиках да ги засекат и пломбират,те дойдоха свалиха и след седмица ми ги поставиха и пломбираха.Затова по-горе казах на човека ,че да се бори няма смисъл
EDI - майстор
Днес пратих баща ми във ВиК-то.Записали водомера в тефтерите, не са го пробвали.Като купуват водомера, имащше лазерна маркировка от ноември 2010 г.Казах му, ако монтират да поръча един монтаж.Явно имат услугата и утре ще го монтират за 10 лева и нещо.Утре ще изляза от работа да ги нагледам, че няма да имам време да се занимавам с монтажа.
hakama - специалист
Предстои ни профилактика на водомерите - доколкото знам има вариант сам да си ги демонтираш и занесеш да ти ги проверят? Знаете ли колко лв ще струва в този случай и за колко дни ще стане? От София съм.
  • 1
  • 2

Тема "Смяна на водомер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: