Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
lov - майстор
Колеги давай те съвети предимства и недостатъци на различните модели.

Може и да има някъде същата тема но не успях да намеря нищо. А с гугала ми излизат само търговските предложения. Гледам пише че имат вход за свързване на съдомиална към нея. Ама кави отпадъци ще влезнат през него като филтрите на миалната ще ги задържат. Или аз изпращях от цяла нощ ровене из нета ама съвсем не мога да разбера идеята. Сигурно ще има и други въпроси ама да ги отложа за по късно.
Предстои ми цялостен ремонт на кухнята и като ще е гарга поне да е рошава.
XpacTa - специалист
Предполагам идеята е че просто съдомиялната е до мивката и ти се предлага удобна възможност да си я включиш в сифона/мелницата на мивката, а не да се занимаваш да прекарваш отделна канализация за нея.
lov - майстор
То в същия смисъл щяха да пишат и за пералня. Нещо не се вързва. За съдомиалната има логика някаква, че при първото плакнене се отделят някакви по големи остатъци които се задържат от филтрите. Да ама ако е свлен филтъра за да може да ги изхвърли в канализацията нали ще минат през помпата. Хайде тя някак си ще се справи но нали върти и през дюзите на пръскалките и там ще стане мазало.
Но това с подвързването към съдомиалната не ми е чак толкова належащо. По ме интересъва до каква мощност да избирам мелачката и някаква марка която си заслужава.
doc13 - помощник
през мелницата минават отпадаците от мивката само, а извода е ако нямаш канал или да си вържеш преливника на мивката
lov - майстор
Първото нещо което ми дойде и на мен в главата беше точно това ама нали изкукуригах от ровене в нета. И си викам, че не може да е грешка при превода или нещо подобно.
lov - майстор
Дълго отлагания ремонт вече е пред стартиране. Та след дълго търсене на подходяща мивка малко ударих на камък. Жената иска да е голяма и дълбока а такава с допълнително отделение за монтаж на миксера няма. Остана варианта да вземам голяма без допълнително отделение. И след като мога да си включа съдомиялната към миксера би трябвало да няма проблем и отходната вода да си минава пак през миксерчето. Поне така по рекламните схеми дават че е допълнителния вход. Тоест водата от мивката и съдомиялната влизат в камерата за смилане. Даже се получава идеалния вариант щото най големите боклуци по решетката на сифона остават след приплакването на съдовете преди да ги намотая в съдомиялната и до сега се налага да се почистват на ръка а сега могат да се смелят направо.

Хайде колеги казвайте греша ли нещо и ако някой вече се е преборил с такава техника да казва с каква мощност да копувам. Че на пазара има доста голям избор а и цените също скачат доста яко и при много малко по големи мощности.

И моля ви по бързичко че отпуската ми почва другата седмица и нямам време много за размисли.
Каналски - специалист
Изтривам ... верно пиша празни приказки!
Извинявам се !
(направих крив опит за отказване)
Последна промяна от Каналски на вт окт 13, 2009 8:52 pm, променено общо 1 път.
lov - майстор
Каналски написа:
Ей , да не си мислите, че "мелница за кухненски отпадъци" е нещо Модерно !
Не само че не е модерно ами е доста остаряло. И след като не си запознат ако обичаш недей да спамиш по темата. Помолил съм да ми отговарят конкретно хора занимавали се с монтаж и използвали такава мелница.
mitaka_vk - специалист
Това с мелачката е много зобра идея. По принцип масовото използване на такъв тип машина може да затормози градската пречиствателна станция. Но пък и без това канализацията се използна за бунище какви ли не неща се изхвърлят например през тоалетната чиния :-D
Мога да ти кажа да дириш при някой специализиран монтаж на такава машина. Относно съдомиялната... не махай решетката, обикновенно съдомиялната върти водата която ползва /за да може пести вода/ и има опасност да запушиш помпата и дюзите които пускат водата в съдомиялната. Не съм много запознат със свързването на мелачката но най вероятно ще е да заустиш съдомиялната след машината за отпадъци.
lov - майстор
На практика разгадах нещата но с голямо ровене като единствено неизвестно ми остана избора на мощност и обороти. То вярно е че колкото е по мощна и по оборотна е по добре но цената на големите модели става дебела и до каква си заслужава да се набута човек.

А след голямото ровене какво разбрах. У нас се продават само базови модели без екстрите. Щуцера който обявяват че е за заустване на съдомиялна всъщност е за подаване автоматично на вода за измиване и смилане на отпадъците. Като на някои от моделите има и екстра дозатор за миещ и обезмиристващ препарат. Като времето за работа на миксера и подаването на водата се определя от таймер.
Такъв не се предлага за съжаление у нас. Предлагат само един пневматичен бутон само с цел по висока ел. безопасност.
Всъщност и подвързването на съдомиялната директо към този щуцер не е грешка но е частично решение защото от там ще минават и остатъците на миещите препарата и доста гореща вода. Така миксера от време на време ще се почиства основно.
За тези които умеят няма да е трудно да си добавят тази екстра. А и мисля че е по удобно да не висиш на бутона доде смели всичко. Не вярвам че 1 минута в повече време на работа ще е проблем.

Тема "мелница за кухненски отпадъци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: