Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
danisaw - специалист
Предварително благодаря за отговорите.

Имам възможност да взема обект за изграждане на разводка на главен хоризонтален щранг за канализация в нова сграда около 250 л.м. ,но досега не съм работил с ф200 тръба а има около 30м такава и този факт малко ме притеснява.

Та ще съм благодарен на всички колеги ако ми дадат съвети,мнения и впечетления за работата с този размер.
evdoki - специалист
Здравей,
Аз си правя канализацията с ф200 и небих казал че има някаква разлика спрямо ф110. Досега съм направил към 20 метра
danisaw - специалист
Да де ама нали знаеш като е за първи път е малко кофти та затова по-добре питай отколкото да си биеш главата в стената като се захванеш.Иначе ф110 имам зад гърбът си доста метри но специялно ф200 нито метър.
sek.1 - специалист
Преди десетина години монтирахме машини в едни нови халета успоредно с изграждането на фундаментите вървеше и монтажа на ел. инсталацията и ВиК мрежата тогава за първи път видях канализационни тръби 200 мм и пласмасови ревизионни шахти . Тръбите бяха оранжеви на фирма Рехау монтираха ги от фирма Никми тогава питах монтажниците има ли нещо по различно при монтажа от 110 милиметровите отговора беше не. Доста време се чудех защо снимат всичко монтирано преди да го заровят и в последствие разбрах че Никми е лицензиран монтажник на продуктите на Рехау и издавали сертификат с 50 годишна гаранция.
danisaw - специалист
Благодаря за мненията,това ме обнабеждава а и притесненията ми придобиват нулев характер :lol:
chavdarov6 - специалист
Ето и моето първо мнение :roll:
Отговорите на колегите са напълно задоволителни,но нали ми е за парви път и аз ще добавя нещо-тръбите трябва да се монтират теме с теме,заради ф-ито не трябва да си позволяваш нагряване на тръбата.
Може мнението ми да е излишно но все пак се записах. :lol:
Малкия - специалист
аз пък видях на обект същте тея оранжеви за които спомена по горе колега да ги правят с нагряване :?
chavdarov6 - специалист
Ами за съжаление все още и такива фирми има :) но моят съвет за истинските профеисоналисти хоризонтално-ТЕМЕ с ТЕМЕ
danisaw - специалист
Много благодаря за ценните съвети
Каналски - специалист
Мнение от неподготвен !
- Не разбрах да ли е окачена, тогава фактора тегло на тръбата е определящ и не е възможно да се работи сам ;
- Ако муфите на тръбите и гумените уплътнения са качествени, си е нужно усилие при вкарване. Всякакъв лубрикат на водна основа направен за канализационни тръби ще е изключително полезен. Поне вече има по магазините. Напълно си заслужава играчката да се прави и хубава голяма фаска на отрязаният край на тръбата ;
- Загубата на време за пробен монтаж без сложени уплътнителни пръстени, може да се окаже че не е загуба на време.

Тема "Въпрос към всички колеги !!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: