• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Сложих меки връзки за свързване на бойлера .Но от мъжките изводи от горе където е подвижно капе .Дали не е трябвало май да завия първо мъжките и да съм избързал не намирам друга причина.И още едно въпросче има ли пластмасови тръби PVC-C за топла вода,това са тия дето се лепят с лепило,че на тия меки връзки им нямам доверие :shock:
dundurma - специалист
И още едно въпросче има ли пластмасови тръби PVC-C за топла вода,това са тия дето се лепят с лепило,че на тия меки връзки им нямам доверие Shocked

да и е по-добрият вариант
Милен - майстор
Махни тия боклуци и си сложи от белите парнаджийски тръби PEX/Al/PEX имат алуминиева вложка и са доста по надеждни. С резбови накрайници не ти трябват и специални инструменти. С такива съм на кухненското бойлерче 15л. и досега нямам проблеми и течове.
Huhavela - специалист
Милен написа:
Махни тия боклуци и си сложи от белите парнаджийски тръби PEX/Al/PEX имат алуминиева вложка и са доста по надеждни. С резбови накрайници не ти трябват и специални инструменти. С такива съм на кухненското бойлерче 15л. и досега нямам проблеми и течове.
Става без грешка.
gorgidanchev - специалист
Извинете ме но всички връски са добри...само да знаеш как да ги направиш.
romanpm - майстор
DJIGT сигурен ли си че има "О" пръстенче уплътнител на подвижните връзки , а ако има да не си ги пренатегнал и прерязал :?
Trifun - специалист
gorgidanchev написа:
Извинете ме но всички връски са добри...само да знаеш как да ги направиш.
Извини ме, ама това ела го кажи на една комшийка, която беше с обикновени гъвкави връзки на бойлера, и И беше прекъснала нулата в бойлерното табълце отвън (ключа беше с двуполюсно прекъсване и беше нагорял контакта на нулата) - познай дали гумичките на гъвкавите връзки не се бяха опекли от протичащият през тях ток и дали не хвърчеше вода на поразия ... :)

С тръбите с алуминиевата вложка това няма как да стане !

Знам, че много пъти сме говорили как нулата на бойлера не трябва да се прекъсва никъде, но ... на колко места това е спазено ??? :roll:
bonjyr89 - специалист
Може би дори ако беше занулено нямаше да стане така :lol:
rulom - модератор
Само да вметна че така наречените меки връзки ги използвам само за подвързване на казанче за тоалетна....за друго не стават !
rulom - модератор
Time2Burn написа:
Намират приложение и при стоящите батерии. Стават си и за бойлери.
Забравих и стоящите батерии :wink: ......за бойлер слагам само на когото мразя....и "олабвам " малко нулата :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Меки връзки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: