• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Mc Queen - специалист
Здравейте на всички. Имам следния проблем. Бойлера ми е с водосъдържател от неръждавейка , фланеца също е от неръждавейка. Скъсах се да сменям нагреватели( през 3-4 мес.). Отначало нагревателите ми бяха от неръждавейка но се пукаха по външната тръба и водта протича между изолацията и самия нагревател ( започва да капе ) Сега позвам обикновени нагреватели и положението е същото. Само че, са по-евтини. Пробвал съм и с меден нагревател, но водата тогава се оцветява в червено ( розовее ). Затова го махнах.
Някой има ли идея защо се получава така ? :? :? :?
2v6 - майстор
Mc Queen написа:
Здравейте на всички. Имам следния проблем. Бойлера ми е с водосъдържател от неръждавейка , фланеца също е от неръждавейка. Скъсах се да сменям нагреватели( през 3-4 мес.). Отначало нагревателите ми бяха от неръждавейка но се пукаха по външната тръба и водта протича между изолацията и самия нагревател ( започва да капе ) Сега позвам обикновени нагреватели и положението е същото. Само че, са по-евтини. Пробвал съм и с меден нагревател, но водата тогава се оцветява в червено ( розовее ). Затова го махнах.
Бойлера занулен или заземен е? Инсталацията с пласмасови тръби ли ти е?

Премери напражението между корпуса на бойлера и входящия водопровод :idea:
Mc Queen - специалист
Инсталацията е от метални тръби. ( много стара от ''Татово време'') Бойлера е заземен ( както се правело едно време, колко е вярна не знам) Ще направя замерванията и пак ще пиша.
rulom - модератор
Колко литров е бойлера, има ли анодна защита, хоризонтален или вертикален?
Имам подобен случай със 120 литров, вертикален, същата работа, през 3-4-5 месеца гори, още не мога да си го обясня :?
naskov - майстор
Не споменавате марката на бойлера. Ако е менте какво ви учудва?
parvev - специалист
Mc Queen написа:
Пробвал съм и с меден нагревател, но водата тогава се оцветява в червено ( розовее ). Затова го махнах.
нещо бъркаш имам 4 бойлера с медни нагреватели водата е нормална,сложи меден
lyki - специалист
Намери един слитък ЦИНК,колкото цигарена кутия ,при затваряне на фланеца го пъхни вътре и си решаваш проблема.
Милен - майстор
За да не се получава електрохимична корозия на нагревателите се поставя аноден протектор на емайлираните бойлери. На нераждаемите не се поставя такъв протектор, явно няма нужда.
Предположението ми е за нагреватели менте, сега ги правят навсякъде и не се знае на какъв ше се случиш. Същия ефект (дефект) с пробит нагревател от нераждавейка съм наблюдавал при бойлер с поцинкован водосъдържател. След смяната му с нов, вече не помня какъв точно нагревател сложих, проблема се реши и досега 2 години си работи.
илко илиев - специалист
аз съм слагар рапани от тия от морето дето са по брега,вътре и събират котления камък ,тоест не се трупа по нагревателя и издържа повече време
Милен - майстор
Друго за което се сещам е че трябва да има заземително кабелче между шпилката на нагревателя и корпуса на бойлера и съответно корпуса заземен/занулен. Ако го няма и нагревателя е уплътнен с гумени гарнитури той ще бъде изолиран от заземения корпус и е възможна споменатата електрохимична корозия.
  • 1
  • 2

Тема "Проблеми с нагревател на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: